Zajedno sa najvećima: Fine Food predstavlja svoje proizvode na Međunarodnom sajmu u Kelnu

11.10.2021. 11:18 / Izvor: Akta.ba
Fine Food
OTVORI GALERIJU

Međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga 2021 održava se u njemačkom gradu Kelnu, od 9. do 13. oktobra 2021. godine.

Međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga, koji se svake druge godine održava u Kölnu, potvrdio je svoju vodeću ulogu kao središnje mjesto okupljanja prehrambene industrije cijelog svijeta. Sajam Anuga 2019 održan je na ukupnoj izložbenoj površini od 280 hiljada kvadratnih metara, sa 7405 izlagača iz 107 zemalja. Posjetilo ga je više od 165.000 stručnih posjetitelja iz 198 zemalja, što potvrđuje njegovu vodeću poziciju u Evropi.

Na ovogodišnjem Sajmu u Kelnu uz najveća evropska i svjetska imena iz prehrambene industrije nalazi se i bosanskohercegovačka kompanija Fine Food koja predstavlja svoju liniju duboko-zamrznutih proizvoda (pite, somuni i podloge za pizzu) namijenjenih za izvoz.

Fine Food podloge za pizzu

Zajedno sa predstavnicima kompanije Fine Food na međunarodnom sajmu prehrambene industrije Anuga u Kelnu je i gospodin Matteo Berardini iz Italijanske asocijacije pizza majstora "Istituto Nazionale Pizzaioli" (INP) koji je recepturu Fine Food podloga za pizzu doveo do savršenstva. Duboko-zamrznute podloge za pizzu savršene su za sve tipove ugostiteljstva, budući da pojednostavljuju operativne procedure, te omogućuju vlasnicima i menadžerima da izbjegnu troškove i prepreke na koje mogu naići u pripremi perfektnog tijesta za pizzu, ali i za sve potrošače koji žele okus autentične Italijanske pizze unutar svog doma u nekoliko minuta.

Fine Food proizvodi i van granica Bosne i Hercegovine

"Zbog svih ograničenja uzrokovanih pandemijom COVID-19, na priliku da predstavimo naš brand, ali i državu Bosnu i Hercegovinu čekali smo skoro dvije godine. Iako nam je bosanskohercegovačko tržište najvažnije, za dalji razvoj naše kompanije neophodno je da budemo prisutni na događajima kakav je međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga u Kelnu. Jako je važno da naši proizvodi pronađu put i do kupaca van granica Bosne i Hercegovine", kazao je Edin Mulahasanović, generalni direktor Fine Food d.o.o.

 

Rame uz rame sa najvećim brandovima iz prehrambene industrije

"Imamo kvalitet sa kojim možemo stati rame uz rame i sa najvećim brandovima iz prehrambene industrije, a to se na ovome sajmu i potvrdilo velikom posjećenošću našeg štanda i interesom posjetilaca da se upoznaju sa onim što radimo, te da probaju naše proizvode", dodao je generalni direktor Mulahasanović.

Put ka liderskoj poziciji na bosanskohercegovačkom tržištu, Fine Food gradi kontinuiranim praćenjem i ispunjavanjem zahtjeva, potreba i očekivanja kupaca, stavljajući poseban akcenat na zdravstvenu ispravnost svih proizvoda iz svog asortimana. Fine Food trenutno zapošljava više od 200 radnika, a svoje proizvode plasira kroz vlastitu maloprodaju u Sarajevu te veleprodajne kanale, franšizne objekte širom Bosne i Hercegovine, ali i kroz izvoz na tržišta Europe.

Fine Food trenutno izvozi u Njemačku, Italiju i Sloveniju, a u završnoj fazi su i pripreme za početak izvoza u Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Austriju, Švicarsku i SAD.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti