Važno uputstvo: Iz Sarajevogasa pojasnili šta će biti sa plinom večeras

01.11.2021. 17:15 / Izvor: Akta.ba
sarajevogas

Na ovaj način će se, kako se navodi, očuvati sigurnost gasnog sistema kao i daljnja isporuka gasa nakon normalizacije snabdijevanja.

Zbog vanredne situacije nastale nakon kvara na distributivnom gasnom sistemu u Bugarskoj i obustave dotoka gasa, očekuje se prekid snabdijevanja gasom korisnika u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Sarajevogasa.

Iz Sarajevogasa mole korisnike da zatvore ventile ispred svih gasnih trošila u svom stambenom objektu kao i ručicu ventila u Regulaciono -mjernom setu - RMS. Na ovaj način će se, kako se navodi, očuvati sigurnost gasnog sistema kao i daljnja isporuka gasa nakon normalizacije snabdijevanja.

"Gas je zatvoren ako je ručica ventila u kutiji regulaciono-mjernog seta okomita na gasnu cijev, odnosno ručica ventila ne smije biti okrenuta u pravcu cijevi. Kada se stanje normalizuje i uspostavi normalan dotok gasa za Kanton Sarajevo, Sarajevogas će obavijestiti potrošače o načinu daljnjeg postupanja i ponovnog aktiviranja gasnih trošila", saopćeno je.

Kada se stanje normalizuje i uspostavi normalan dotok gasa za Kanton Sarajevo, Sarajevogas će obavijestiti potrošače o načinu daljnjeg postupanja i ponovnog aktiviranja gasnih trošila", navodi se u saopćenju Sarajevogasa.

Podsjetimo, Sarajevogas poslao je ranije saopćenje da ih je obavijestio Energoinvest d.d Sarajevo da je jutros od 4 sata došlo do kvara na transportnoj trasi gasa kroz Bugarsku čime je poremećen normalan dotok. Otklanjanje kvara je u toku, ali još uvijek nije poznato kada će doći do normalizacije u snabdjevanju..

"Kako neminovno dolazi do pada pritiska u gasnom sistemu u BiH, u skladu sa zahtjevom dobavljača, KJKP “Sarajevogas” d.o.o Sarajevo će izvršiti prekid isporuke gasa svim potrošačima koji imaju mogućnost korištenja alternativnog goriva", naveli su u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti