Poznat identitet stradalih radnika kompanije "Cengiz Innsat", potraga se nastavlja danas

09.11.2021. 07:33 / Izvor: Akta.ba
rijeka bosna

Potraga za dvojicom državljana Turske koji su jučer upali u rijeku Bosnu u Topčić Polju obustavljena je sinoć zbog loših vremenskih uslova.

Potraga za dvojicom državljana Turske koji su jučer upali u rijeku Bosnu u Topčić Polju obustavljena je sinoć zbog loših vremenskih uslova.

Ovu informaciju potvrdio je Ramo Suhić, komandir Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, javlja 072info.com.

"Policija sa svojim ronilačkim timovima i timovima za spašavanje nakon dobijanja informacije da su dva lica, radnici kompanije "Cengiz Insaat", pala u vodu, stupila odmah u pretragu terena i spašavanje lica na osnovu informacija koje smo dobijali od svjedoka. Ovo što su timovi uradili, konstatujemo da radi vodostaja rijeke i vremenskih uslova trenutno nismo u mogućnosti da pronađemo lica. Nastavljamo potragu u ranim jutarnjim satima na osnovu dogovora našeg menadžmenta i kolega koji će nam pružiti pomoć iz Kantonalne uprave Civilne zaštite", kazao je Suhić.

On dodaje da trenutno nema konkretnih tragova te da su im jedine vodilje informacije svjedoka koje se uzimaju kao subjektivni dokazi.

"Potraga se nastavlja od lica mjesta nizvodno niz rijeku u zavisnosti od toga gdje ih budu vodili tragovi", dodao je.

Odmah po prijavi policija se uputila na mjesto događaja i počela je potraga za nestalim muškarcima. Potragu za njima je uveliko otežalo i to što je, usljed obilnih padavina, Bosna nabujala, a vodostaj je viši nego što je to uobičajeno.

Svjedok nesreće ispričao je šta se to ustvari desilo na gradilištu.

"Jedan je ostao na skeli, a dvojica su propala. Kran je radnike dovukao do skele stuba, a tu su nažalost propali i završili u rijeci Bosni. Od 14h do 16:30h smo cijelo područje pretraživali ali nažalost nismo nikakav trag pronašli. Radnici, kolege i šefovi su u suzama. Šta da vam kažem, nedobog nikome", izjavio je svjedok nesreće za portal Crna-Hronika.

Radnicu kažu da su pronašli šljem jednog od unesrećenog u Begovom hanu, ali još uvijek nema vijesti da su pronađeni unesrećeni ili njihova tijela.

S motornim čamcem rijekom Bosnom prošla je patrola Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a u potragu su angažirani i članovi Službe spašavanja Općine Žepče i policijske stanice Žepče.

Kako nezvanično saznaje portal Crna-Hronika, imena turskih radnika su Orhan i Mustafa, obojica očevi koji su svoje porodice ostavili u Turskoj kako bi im obezbijedili bolji život.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti