Još jedna kompanija iz grupacije AS Holding dobila halal certifikat

09.11.2021. 13:20 / Izvor: Akta.ba
AS Holding

AS Holding vodeća je grupacija iz oblasti prehrambene industrije sa najvećim brojem halal certificiranih proizvoda i kompanija.

AS Holding vodeća je grupacija iz oblasti prehrambene industrije sa najvećim brojem halal certificiranih proizvoda i kompanija. Do sada je halal certificirano 7 kompanija koje na tržište svakodnevno plasiraju oko 15% ukupne proizvodnje halal proizvoda na našem tržištu. 

Kompanija AS d.o.o Jelah sedma je po redu iz grupacije AS Holding koja je uspješno okončala proces halal certificiranja po zahtjevima halal standrada. Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su pogoni za proizvodnju kakaa, čokolade, konditorskih, pak i praškastih proizvoda, pogoni za preradu kafe i čaja. Halal potrošačima je dostupno 145 halal proizvoda koji se plasiraju na domaćem i inostranom tržištu.

"Halal standard i samo certificiranje naših proizvoda nam omogućava otvaranje novih tržišta, stvara konkurentnost i sigurnost za konzumente. U svijetu je sve više potrošača koji prate da li su proizvodi Halal certificirani, a AS doo kao lider u proizvodnji čajnih keksova i petita želi biti prepoznatljiv po novim vrijednostima", ističe Emir Hamzagić, direktor proizvodnje AS d.o.o.

"Certificiranjem još jedne naše matične kompanije AS Jelah, članice AS Holdinga kao najveće prehrambene grupacije u BiH, u skladu sa zahtjevima Halal standarda BAS 1049:2010 , grupacija ukupno broji  1.338  halal proizvoda. Našim potrošačima, kako u BH, dijaspori, EU, ciljanim tržištima, isporučujemo zavidan i raznovrstan  asortiman tradicionalnih, zdravstveno sigurnih i kvalitetnih halal proizvoda. Naš je imperativ zadovoljiti želje i potrebe i najzahtjevnijih potrošača sa svih aspekata i faktora kvaliteta", navodi prof. dr. Amela Semić iz Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju AS Holdinga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti