KJKP VIK Sarajevo: Voda u cijelom sistemu javnog vodosnabdijevanja zdravstveno ispravna

09.11.2021. 14:53 / Izvor: Akta.ba
Vik voda

Voda u cijelom sistemu javnog vodosnabdijevanja u nadležnosti ovoga preduzeća je zdravstveno ispravna, uključujući i onu koja dolazi sa Jahorinskih vrela.

Iz Službe za sanitarni nadzor i kontrolu kvaliteta vode KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo obavještavaju građane da je voda u cijelom sistemu javnog vodosnabdijevanja u nadležnosti ovoga preduzeća zdravstveno ispravna, uključujući i onu koja dolazi sa Jahorinskih vrela.

Kako navode iz "ViK"-a, danas je u sredstvima javnog informisanja objavljena informacija da voda u pojedinim lokalnim vodovodima nije zdravstveno ispravna, nakon čega imaju veliki broj poziva građana s upitima u vezi ispravnosti vode.

"Molimo predstavnike nadležnih općinskih službi, Zavoda za javno zdravstvo KS i medijske kuće, da prilikom objave informacija o neispravnosti vode sa lokalnih vodovoda jasno naznače razliku između lokalnog vodovoda i gradskog vodovoda. Lokalni vodovodi su potpuno odvojeni sistemi od gradskog vodovoda kojim upravlja ‘Vodovod i kanalizacija’ Sarajevo, međutim većini građana nije poznata terminologija u vezi sistema vodosnabdijevanja tako da svaka objava o tome da voda u lokalnom vodovodu nije zdravstveno ispravna izaziva zabunu kod velikog broja građana koji koriste vodu iz sistema gradskog vodovoda", objasnili su iz KJKP "Vodovod i kanalizacija".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti