Armin Mandžo

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Nabavka video nadzora na području Grada Goražda

Uprava policije dobila je saglasnost kantonalne vlade za nabavku uređaja za poligrafsko ispitivanje i kamera za video nadzor dijela Grada Goražda.

09.11.2021. 15:17 Izvor: / Fena

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde nastoji poboljšati kapacitete neophodne za suzbijanje kriminaliteta, povećanje stepena otkrivenosti krivičnih dijela te sigurnosti u saobraćaju.

S ciljem stvaranja pretpostavki za unapređenje u ovoj oblasti, Uprava policije dobila je saglasnost kantonalne vlade za nabavku uređaja za poligrafsko ispitivanje i kamera za video nadzor dijela Grada Goražda.

Ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde Armin Mandžo naglašava da je unapređenje efikasnosti rada javnih institucija i sigurnosti jedan od načina kako bi se BPK Goražde učinio mjestom kvalitetnog življenja. Po njegovim riječima, upravo s tim ciljem nastavljene su aktivnosti na uvođenju video nadzora u užem gradskom jezgru te je planirana nabavka kamera koje će biti postavljene na ključnim mjestima u Gradu Goražde.

"Lokacije na kojima se planiraju postaviti kamere za video nadzor su u naselju Splavište, prema Gradskoj dvorani 'Mirsad Hurić' u Goraždu, na Trgu branilaca, raskrsnicama Baćci, ulicama Ferida Dizdarevića i 43. Drinske udarne brigade, zatim prema naselju Šišeta te oko Gradskog stadiona 'Midhat Drljević'. Nabavkom navedene opreme stvorile bi se pretpostavke za bolje i sigurnije funkcionisanje policijskih službenika Uprave policije Ministarstva za unutrašnje poslove BPK Goražde s ciljem unapređenja bezbjedonosne situacije, odnosno stanja sigurnosti na području BPK Goražde", kazao je Mandžo.

Dodao je da je na zahtjev Sektora kriminalističke policije Uprave policije  MUP-a BPK, data saglasnost i za nabavku savremene specijalističke opreme za potrebe Odsjeka za kriminalističku tehniku i kriminalističko - obavještajne poslove.

"Radi se o nabavci uređaja za poligrafsko ispitivanje koji će stvoriti mogućnosti da se od osumnjičenih lica dobiju određene istinite činjenice koje bi se koristile u toku istražnih radnji, a  iste bi se usmjerile na istragu u cilju otkrivanja određenog krivičnog djela", precizirao je on.

Naglasio je da su Vlada BPK i Ministarstvo unutrašnjih poslova opredijeljeni za unapređenje uslova rada policijskih službenika.

"To dokazuje i činjenica da je osim ove opreme nedavno data i saglasnost za nabavku nove ljetne i zimske policijske opreme za sve policijske službenike. U sljedećoj godini planirana je implementacija projekta 'Jedinstvena policijska uniforma' kojim će biti obuhvaćeni svi policijski službenici na nivou FBiH", kazao je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde.

PODIJELI:

TAGOVI:

#video nadzor

#Grad Goražde

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti