Za vikend vakcinacija u Grand Centru na Ilidži, na raspolaganju Pfizer, Moderna i Sinopharm

16.11.2021. 14:42 / Izvor: Akta.ba
Vakcinacija

U sklopu pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju "Vakcinacija prema građanima".

U sklopu pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju "Vakcinacija prema građanima". Prošlog vikenda, na punktovima u SCC-u i Bingo City Centeru vakcinisane su 754 osobe. A od početka ove akcije vakcinisano je 1.437 osoba.

Zbog velikog odziva građana, za vikend  - 20. i 21. novembra ove godine bit će formiran punkt na još jednoj lokaciji - u Grand Centru na Ilidži. Onima koji se odluče vakcinisati u ovom tržnom centru, na raspolaganju će biti prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm. Vakcinacija će trajati od 10 do 14 sati.

Iz Ministarstva zdravstva KS naglašavaju da se druga i treća doza neće aplicirati na ovim punktovima, nego u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, u skladu sa preporukama Kriznog štaba MZ KS.

"S obzirom na to da se ova akcija pokazala uspješnom, odlučili smo da se približimo građanima svih dijelova Kantona Sarajevo", naveli su.

Objašnjavaju da punktove u tržim centrima najviše posjećuju mladi ljudi, ali i da su vakcinisane sve starosne kategorije stanovništva, među njima i djeca starija od 12 godina, uz saglasnost roditelja.

Osim na punktovima u tržnim centrima, građani Kantona Sarajevo vakcinaciju i revakcinaciju mogu obaviti na punktovima u domovima zdravlja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, prvenstveno na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti