Općina Vogošća zvanično proglašena područjem bez mina

17.11.2021. 14:55 / Izvor: Akta.ba
Vogošća

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić zahvalio je u ime lokalne zajednice na pomoći koja je pružena.

Povodom proglašenja područja općine Vogošća bez mina, a u okviru projekta Sarajevo bez mina, danas je u prostorijama ove lokalne zajednice upriličen prijem za donatore i institucije koje su pružale podršku u deminiranju proteklih godina. 

Prezentiran je kratki film koji prikazuje aktivnosti koje su provođene na deminiranju područja općine Vogošća od završetka agresije do septembra 2021. godine kada su i okončane aktivnosti na deminiranju. 

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić zahvalio je u ime lokalne zajednice na pomoći koja je pružena. 

"Općina Vogošća je bila na udarnom pravcu agresora. Činjenica je da smo, nakon 26 godina svega što se ovdje dešavalo, konačno došli u situaciju da je naša lokalna zajednica postala prostor na kojem nema mina", naglasio je Smajić. 

Pomoćnik direktora Federalne uprave civilne zaštite Mustafa Kadribegović je istakao da je predanost i posvećenost poslu zaposlenika Općine Vogošća rezultirala današnjom svečanošću.

"Vogošća je jedna od rijetkih općina u Federaciji koja je oslobođena opasnosti od mina. Sretni smo i zadovoljni što smo bili dio ove priče. Naglasio bih da građani općine Vogošća moraju bit i svjesni da i dalje ostaje problem opasnosti od neeksplodiranih ubojnih sredstava, a Federalna uprava civilne zaštite je institucija koja se bavi rješavanjem tih pitanja", kazao je Kadribegović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti