Šefica političkog odjela Ambasade Ujedinjenog kraljevstva u BiH boravila u radnoj posjeti HBK

20.11.2021. 12:17 / Izvor: Akta.ba
HBK

Predstavljene aktivnosti Ambasade kao što su projekti i programi podrške društvenom sektoru u BiH.

U petak je u radnoj posjeti Hercegbosanskoj županiji boravila šefica političkog odjela Ambasade Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, Helen Flewker.

Ispred Vlade Hercegbosanske županije šeficu političkog odjela spomenute Ambasade primili su predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin, ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ, Hikmet Hodžić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, Gordana Nakić i ministar pravosuđa i uprave HBŽ, Milan Bašić.

Predsjednik i ministri u Vladi Hercegbosanske županije izrazili su dobrodošlicu Helen Flewker i upoznali detaljnije s osnovnim geografskim, društvenim i prirodnim obilježjima Hercegbosanske županije, te mogućim vidovima razvoja Hercegbosanske županije kao što su obnovljivi izvori energije, drvoprerađivačka industrija, vodni resursi, razvoj malih i srednjih obiteljskih gospodarstava, poljoprivreda.

Tokom sastanka, razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji kao i o problematici i stanju u zdravstvom, gospodarskom, obrazovanom i pravosudnom sektoru Hercegbosanske županije kao i načinima pomoći Ambasade Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH pri rješavanju problema i otklanjanju poteškoća u navedenim oblastima.

Šefica političkog odjela pri Ambasadi Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, Helen Flewker zahvalila je na srdačnoj dobrodošlici, te predstavila aktivnosti Ambasade kao što su projekti i programi podrške društvenom sektoru u BiH.

Flewker je također naglasila neospornu spremnost za budućom suradnjom između Ambasade Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH i Vlade Hercegbosanske županije poglavito u područjima koja će za cilj imati promicanje obrazovanja, digitalizacije, uvođenja veće transparentnosti, suzbijanje korupcije i brže postupanje administracije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti