B2B platforma za online poslovne susrete i umrežavanje poduzetnica i žena u biznisu

24.11.2021. 08:11 / Izvor: Akta.ba
Sibela Beširević

Održana edukacija na temu "Digitalni marketing u poslovanju malih i srednjih preduzeća".

Privredna/Gospodarska komora FBiH upriličila je 19.11.2021. konferenciju za medije u cilju predstavljanja projekta " B2B platforma za online poslovne susrete i umrežavanje poduzetnica i žena u biznisu”, i time dala  doprinos u  obilježavanju Međunarodnog dana poduzetnica.

U saradnji s Gender Centrom Vlade FBIH, Privredna/Gospodarska komora FBIH izradila je jedinstvenu B2B platformu koja omogućava besplatno online predstavljanje biznisa poduzetnica i uspješnih žena iz svijeta biznisa, njihovu veću vidljivost, ali prije svega platformu koja omogućava njihovo online umrežavanje - komuniciranje i online sastanke, što je od krucijalnog značaja u osnaživanju žena. Istovremno B2B platforma omogućava niz korisnih informacija i savjeta, naročito informacija o javnim pozivima i grantovima domaćih i međunarodnih donatora.

Cilj ovog projekata je olakšati poslovanje poduzetnicama i ženama iz svijeta biznisa u procesu digitalne transformacije i međusobnog umrežavanja obzirom da trenutno u BiH platforma ovog tipa vrlo rijetka, što je dodatni motiv i potreba u procesu osnaživanja žena. 

Važno je napomenuti da je platforma na raspolaganju međunarodnim i domaćim organizacijama, institucijama i svim drugim privrednim subjektima koji se žele umrežit sa poduzetnicama i ženama iz svijeta biznisa, te tako ostvarit direktnu online komunikaciju i poslovne susrete. 

U narednim fazama cilj je omogućiti višejezičnu platformu za umrežavanje sa poduzetnicama i ženama iz svijeta biznisa širom svijeta, ali i pružiti usluge web shopa, online oglašavanja, pokretanje foruma, kao i niz drugih mogućnosti kojima će se, ne samo olakšati poslovanje, već omogućiti i vidljivost žena. 

B2B platforma je besplatna, nadogradiva, a naročito mjerljiva prema brojnim statističkim parametrima u pogledu u broja ostvarenih kontakata, online sastanaka, broja registrovanih žena, broja posjeta itd. Paraleleno s platformom, izrađena je Facebook i Instagram stranica kao prateća podrška B2B platformi, gdje će biti plasirane sve informacije o biznisima i aktuelnostima koje poduzetnice i žene iz svijeta biznisa budu željele predstaviti.  
 
Dodatno, povodom 19. novembra - Međunarodnog dana poduzetnica, Privredna/Gospodarska komora FBIH je za prisutne poduzetnice i žene iz svijeta biznisa organizovala i besplatnu edukacija na temu: "Digitalni marketing u poslovanju malih i srednjih preduzeća”.  

Predavanje za poduzetnice

"Danas, na ovako značajan datum, u Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH smo izuzetno ponosni i sretni da na zvaničnom predstavljanju projekta i edukaciji, koju smo organizovali na temu digitalizacije u poslovanju malih i srednjih preduzeća, prisustvovale su žene iz svih krajeva BiH: Sarajevo, Goražde, Cazin, Kakanj, Kladanj, Zenica, Bjeljina, Jajce, čime su iskazale svoju spremnost i potrebu za umrežavanjem i usvajanjem novih znanja. Privredna/Gospodarska komora FBIH će nastavit na ovom putu osnaživanja žena, naročito kada je digitalizacija u pitanju, veća medijska zastupljenosti i ravnopravnost na tržištu rada", istaknuo je Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBIH.

Projekat je finansijski podržan iz sredstava FIGAP II programa: 

Program za implementaciju Gender akcionog plana BiH (FIGAP II program 2018-2021), rezultat je saradnje Agencije za ravnopravnost spolova BiH - Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BIH, Gender centra Federacije BiH i Gender centra Republike Srpske, a njegov je cilj da osigura održivu provedbu Gender akcionog plana Bosne i Hercegovine. Program podržava Kraljevina Švedske, koju predstavlja Ambasada Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, putem razvojne agencije SIDA.

B2B platformi za online poslovne susrete i umrežavavnje poduzetnica i žena u biznisu možete pristupiti na:


https://b2b-kfbih.com/ 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti