Vlada BPK i Grad Goražde izdvojili sredstva za zagrijavanje Gradske dvorane

03.12.2021. 16:12 / Izvor: Fena
Goražde

U ove svrhe Vlada BPK i Grad Goražde izdvojit će 20.000 KM čime će dugogodišnji problem zagrijavanja ovog sportskog objekta biti privremeno riješen.

Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović danas su potpisali ugovor o dodjeli sredstava za pomoć u realizaciji projekata. U konkretnom slučaju riječ je o osiguravanju  energenta za adekvatno zagrijavanje Gradske dvorane ”Mirsad Hurić” u Goraždu.

U ove svrhe Vlada BPK i Grad Goražde izdvojit će 20.000 KM čime će dugogodišnji problem zagrijavanja ovog sportskog objekta biti privremeno riješen.

Premijerka BPK Aida Obuća istakla je da će kantonalna Vlada podržati  Grad Goražde u trajnom rješavanju ovog problema

"Ovim ugovorom privremeno smo riješili pitanje zagrijavanja Gradske dvorane, a trajno rješenje nadam se da ćemo tražiti u narednoj godini, jer ovo je neka prelazna faza. Grad  Goražde je  aplicirao  prema Vladi BPK  po zahtjevu sportskih klubova  koji treniraju i odigravaju utakmice u našoj  dvorani i mi smo podržali taj projekat  iznosom od 10.000 KM, dok isto toliko  učešće ima i Grad Goražde  za ovu zimsku sezonu, kako bi se kupio energent i  zagrijavala dvorana, gdje bi naši sportski klubovi igrali i trenirali u adekvatnim uslovima", istakla je Obuća.

Napomenula je da kao bivša dugogodišnja sportistkinja zna šta znači trenirati u hladnoj dvorani.

"Smatram da se konačno ovo pitanje treba  riješiti i sa svoje strane dajem punu podršku gradonačelniku da zajednički krenemo u ove aktivnosti, jer sportisti Grada Goražda zaslužuju bolje i kvalitetnije uslove", dodala je ona.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović kazao je da je ovo pitanje od krucijalne važnosti, kako za sportiste tako i učenike srednjih škola koji stalno ukazuju na problem grijanja. Po njegovim riječima trenutno se ne može obezbjediti bolja dvorana, ali mogu bar bolji uslovi za treniranje.

Uz zahvalnost Vladi BPK na čelu sa premijerkom  koji su prepoznali ovaj problem, istakao je da je  ovo jedan u nizu projekata koje će realizirati zajedno, za dobrobit svih građana.

"Kada je riječ o trajnom rješenju  problema grijanja imali smo i idejni i izvedbeni projekt, međutim, to je neisplativo jer zagrijavati  dvoranu ovih gabarita bez utopljavanja  je besmisleno. To je višedecenijski izazov koji nikad do kraja nije adekvatno riješen.  U budžetu ćemo uvrstiti grijanje za Sportski centar i udružiti sredstva sa kantonom  i radujem se da će naši sportisti u narednom periodu imati  grijanje, ne samo kada se odigravaju utakmice već i  treninzi", kazao je Imamović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti