Općina Travnik potpisala ugovore od velike važnosti za građane

07.12.2021. 12:56 / Izvor: Akta.ba

Besplatan WI FI, nabava kamera, rekonstrukcija ulica i izgradnja prometnica u zoni "Neobarje".

Riječ je o realizaciji projekata koji su od velike važnosti za građane.

Naime, potpisan je ugovor sa poduzećem Tele Net d.o.o. Sarajevo o  nabavi i ugradnji  IT opreme za besplatnu WI FI mreže na Trgu ispred zgrade Općine Novi Travnik, čime će se građanima  omogućiti besplatno korištenje Internet konekcije. Rok za uspostavu mreže je 20 dana, a vrijednost 6.397,56 KM sa PDV-om.

Drugi ugovor potpisan je poduzećem Agencija  KAMIR d.o.o. iz Širokog Brijega, a odnosi se na nabavu, instaliranje i puštanje u rad sigurnosnih kamera u užem gradskom području. Vrijednost projekta je 22.999,28 KM sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 10 dana od dana potpisivanja ugovora.

Sa poduzećem IGM-IUT Haskić Vitez potpisan je ugovor u vrijednosti  84.006,00 KM sa PDV- om za izvođenje radova na sanaciji gradskih ulica Ive Andrića i Stjepana Radića. Riječ je o realizaciji prve faze rekonstrukcije navedenih ulica ili 1/3 planiranih radova. Rok za izvođenje je 45 dana od dana uvođenja u posao.

Načelnik Stjepan Dujo potpisao je sa poduzećem Građevinar d.o.o. Novi Travnik ugovor o izvođenju radova- razvitak infrastrukture u Industrijsko uslužnoj zoni "Neobarje", na prometnici S1- prva etapa od P9+15M do 5m, kolovoz, pločnik, odvodnja i drenaža L-32 m. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 146.250,00 KM sa PDV-om. Rok za izvršenje posla je 45 radnih dana od dana uvođenja u posao izvođača radova. 

Ugovori su potpisani i sa stručno tehničkim nadzorom nad radovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti