Connecting the Future: Certifikat koji ohrabruje da će budućnost biti drugačija

14.12.2021. 16:19 / Izvor: Akta.ba
Connecting the Future

Dun& Bradstreet je sa svojim klijentima, partnerima i prijateljima, uspješnim bh. kompanijama, iz cijele Bosne i Hercegovine, označila kraj jedne turbulentne godine.

U četvrtak 09. 12. 2021. u Hotellu Hills u Sarajevu na završnom ovogodišnjem eventu Connecting the Future, Dun& Bradstreet je sa svojim klijentima, partnerima i prijateljima, uspješnim bh. kompanijama, iz cijele Bosne I Hercegovine, označila kraj jedne turbulentne godine, pune promjena i izazova, povezujući neke dobre stvari i obilježavajući uspjehe i nove pobjede.

D&B event Connecting the Future je, uz podršku prijatelja eventa, spajao dobre stvari. Ugodno veče bilo je kombinacija prezentacija Irme Borovac, direktorice Agencije FIA, profesora Ermina Cere, Dun & Bradstreet savjetnika i Nejre Hadžiefendić, SMB Sales Director za BiH, gastronomskog ugođaja zahvaljujući kompaniji Union Foods i vinariji Hercegovina Produkt, te zabave uz veterana domaće stand-up komedije Pedje Bajovića i izuzetan bend Dva i po Čo'eka.

Ovo je bila prilika i da zadnji put u ovoj godini javno dodijelimo certifikate bonitetne izvrsnosti kompanijama koje su svojim nadprosječnim poslovanjem to i zaslužile. Ovaj međunarodno priznati certifikat bonitetne izvrsnosti stavlja bh. kompanije u ravnopravan položaj sa kompanijama Evropske unije i potvrđuje da su, zahvaljujući svom radu i uspjehu, ravnopravni sa najboljim evropskim kompanijama kao poželjan poslovni partner.

Kompanije koje su ovom priliko preuzele certifikat bonitetne izvrsnosti su: Tapetarija Matić Gradiška, Iskraemeco Sarajevo, KP "Vodovod" Prnjavor, OrtoSar Sarajevo, ADK Novi Travnik, BTS Computers Sarajevo, Airvent Velika Kladuša, AGS BH Sarajevo, Grakop Kiseljak, RECA Sarajevo, Oskar Pharma Livno, BH ROLL Sarajevo, Tvornica Cementa Kakanj, Nedal Sarajevo, Alivuk & CO Bihać i Mrkulić Company Ilidža.

Midhat Kabahija, direktor kompanije OrtoSar iz Sarajeva, preuzimajući D&B certifikat bonitetne izvrsnosti, izjavio je: "Za mene je ovaj koncept bio iznenađenje i moram priznati da sam oduševljen načinom demonstracije vrijednosti certifikata i načinom prezentacije bonitetno izvrsnih kompanija. Prvi put smo prisustvovali vrsti radne večere na kojoj smo uživali u dobroj večeri i zabavnim dešavanjima ali čuli interesantne stvari o budućnosti biznisa i stekli dojam o dodatnoj vrijednosti certifikata. S obzirom na sve protokole i vizije, certificiranje boniteteno izvrsnih kompanija smatram jednim od glavnih projekata koji malim kompanijama daje šansu da se za nas čuje. Njegova snaga je tome da nam daje vjetar u leđa, pokazuje kako da se profilišemo i kako da kreiramo naše poslovno okruženje. Činjenicom da neko posjeduje ovaj certifikat, stiče se određena sigurnost u procjenu poslovnih partnera. Za našu kompaniju, certifikat nas ohrabruje da će budućnost biti drugačija, jer znamo s kim poslujemo".

Darko Skrnički, Predsjednik Uprave Društva Intereuropa RTC d.d. Sarajevo, u pozdravnom govoru prisutnima, rekao je da su sa zadovoljstvom bili dio događaja kao što je ovaj, gdje su imali priliku čuti nešto interesantno, zabaviti se i biti u društvu predstavnika najboljih bh. kompanija. “Intereuropa ima izuzetno uspješnu godinu iza sebe. Zato želimo svoje uspjehe podijeliti sa poslovnom javnošću Bosne i Hercegovine, ali i iskoristiti priliku da razmijenimo mišljenja i podijelimo iskustva sa najuspješnijim bosanskohercegovačkim kompanijama”, dodao je Skrnički.

Branimir Penava, event manager Etno sela Hercegkoji je prisutne vodio kroz gastronimski dio eventa, izjavio je: “Union Foods i Hercegovina Produkt su bonitetno izvrsne kompanije, i kao takvi, uvijek ćemo rado podržati svaki susret ovakvih kompanija jer znamo koliko truda je potrebno da se takav nivo kvalitete poslovanja postigne. Zato smatramo da je svaka prigoda za promociju i upoznavanje top kompanija međusobno, dragocjena. Također smatramo da je ovakav koncept promocije je podigao ljestvicu u organizaciji evenata, zvanice su od kompanije Dun&Bredstreet dobile uz poslovni odnos i poštivanje, i to je se osjetilo tijekom cijele večeri što su reakcije uzvanika su i potvrdile” 

Ema Alagić, direktorica fullservice marketing agencije EBBE COMMS, prijatelja eventa, izjavila je: "Poslovna zajednica u Bosni i Hercegovini, a i širom svijeta, u posljednje blizu dvije godine pretrpila je traume na različite načine, te je svako isticanje bonitetno izvrsnih kompnija koje u ovim vremenima može održati pozitivno poslovanje, važna motivacija za sve iz poslovnog svijeta”, i dodala:”Poslovna druženja koja organizuje Dun and Bradstreet igraju važnu ulogu u stvaranju poslovnih konekcija i prilika, a marketing agenciji EBBE COMMS čast je biti dijelom toga."

Atmosferu eventa Connecting the Future možete vidjeti na ovom LINKU.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti