centar za stare
OTVORI GALERIJU

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Otvoren Centar za zdravo starenje u općini Novi Grad (VIDEO)

Na Dan Općine Novi Grad Sarajevo - 16. decembar, otvoren je Centar za zdravo starenje, koji ima raznovrsne sadržaje prilagođene osobama treće životne dobi.

16.12.2021. 15:44 / Izvor: Fena

Na Dan Općine Novi Grad Sarajevo - 16. decembar, otvoren je Centar za zdravo starenje, koji ima raznovrsne sadržaje prilagođene osobama treće životne dobi.

Općinski načelnik Semir Efendić nada se da će to biti mjesto u kojem će osobe treće životne dobi ugodno provoditi vrijeme, a imat će mogućnost i angažmana kroz neku od 20 raznovrsnih radionica. Najavio je otvaranje još jednog centra te vrste na području sarajevske općine Novi Grad i to na Dobrinji.

Kaže da je Općina ovogodišnjim budžetom osigurala novac i za rad tog centra, a novac za tu namjenu bit će planiran i u budžetu za naredne godine. Udruženje penzionera, kaže, podržavaju i na druge načine.

Predsjednik Izvršnog odbora Udruženja penzionera Općine Novi Grad Ahmed Bešić istaknuo je važnost objekta te vrste nazvavši ga i domom za produženje životnog vijeka penzionera.

Po njegovim riječima, 23.000 penzionera živi na području te sarajevske općine, od čega je samaca oko četiri hiljade i za njih je centar te vrste posebno važan. Iskoristio je priliku da podsjeti na težak materijalni položaj velikog broja penzionera.

Centar za zdravo starenje smješten je u ulici Trg međunarodnog prijateljstva br. 4 na Alipašinom Polju, kao zasebna cjelina u okviru objekta Vrtića ‘Vjeverica’. Radno vrijeme je radnim danom od 9 do 15 sati, a radionice su podijeljene u tri kategorije (edukativne, zdravstvene i kretativne). Osobama treće životne jednom sedmično bit će omogućeno mjerenje nivoa šećera u krvi, krvnog tlaka, triglicerida.

Sarajevska Općina Novi Grad ove godine obilježava 44. godišnjicu postojanja.  

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti