Potvrđeno iz kompanije: Adnan Hadžić privremeni direktor Bosnalijeka

21.12.2021. 07:34 / Izvor: Akta.ba
Adnan Hadžić

Adnan Hadžić bit će privremeni generalni direktor najveće farmaceutske kompanije u Bosni i Hercegovini - Bosnalijeka.

Adnan Hadži, izvršni direktor za finansije Bosnalijeka, bit će privremeni generalni direktor najveće farmaceutske kompanije u Bosni i Hercegovini.

Hadžić će na ovoj funkciji zamijeniti Nedima Uzunovića, koji se trenutno nalazi u pritvoru, a obavještenje je objavljeno na Sarajevskoj berzi.

Bh. kompanija je objavila da je Hadžić imenovan za privremenog direktora Bosnalijeka, zbog toga što Uzunović nije u mogućnosti da vodi kompaniju.

"Na osnovu naprijed pomenutog ovlaštenja, Adnan Hadžić je ovlašten da u navedenom periodu obavlja dužnost direktora društva u punom obimu, odnosno da bez ograničenja ovlaštenja i potpisuje sve akte Društva u okviru nadležnosti statutom Bosnalijeka i primjenjivim propisima", navodi se u obavjesti.

Kako se navodi, Hadžić je magistar ekonomskih nauka i finansijski direktor kompanije od 2013. godine. Ekonomski fakultet je završio 2003. godine u Sarajevu, smjer Finansijsko računovodstvo.

Magistrirao je 2011. godine, smjer Poslovna ekonomija iz oblasti Finansijskog menadžmenta i stekao zvanje magistra ekonomskih nauka.

Razvoj uspješne karijere i sticanje bogatog iskustva počeo je u Bosna Bank International d.d. Sarajevo 2003. godine. Nakon toga, 2005. godine prelazi u Komisiju za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine u Sektor za regulaciju i nadzor tržišta kapitala. Od 2008. do 2012. godine, u Hypo Alpe – Adria Bank d.d. Mostar vršio je funkciju voditelja Odjela investicijskog bankarstva i Odjela javnog finansiranja, a potom je unaprijeđen na poziciju zamjenika direktora Sektora korporativnog i javnog bankarstva.

Uspješni sportista, državni prvak Bosne i Hercegovine u karateu od 1994. do 2009. godine, član i kapiten karate reprezentacije BiH, iza sebe ima veliki broj odličnih rezultata, nagrada i priznanja.

Podsjetimo, dosadašnji direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović je trenutno u jednomjesečnom pritvoru, koji mu je određen nakon što je uhapšen zbog sumnje na organizovani kriminal i pranje novca.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti