Odobreno 7,3 miliona KM: Objavljena lista firmi koje su ostvarile pravo na finansiranje plata

23.12.2021. 07:36 / Izvor: Akta.ba
adnan delić

Ministarstvo privrede KS objavilo je listu poslovnih subjekata koji su ostvarili pravo na sredstva, po javnom pozivu, za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plate.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je listu poslovnih subjekata koji su ostvarili pravo na sredstva, po javnom pozivu, za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plate (u FBiH) za juli, august i septembar ove godine, objavljen 10. novembra.

Ministar privrede Adnan Delić kazao je da je to drugi po redu javni poziv objavljen u okviru programa pomoći privredi u sanaciji negativnih ekonomskih posljedica nastalih uslijed pandemije virusa korona.

"Na ovaj javni poziv prijavilo se ukupno 4.479 poslovnih subjekata, a 3.820 zadovoljilo je uvjete javnog poziva i ostvarilo pravo na finansiranje cijele ili dijela plate za navedene mjesece, dok 659 poslovnih subjekata nije ispunilo jedan ili više uvjeta tog poziva", naveo je.

Dodao je i da je odlukom Vlade Kantona Sarajevo o iznosu dijela minimalne mjesečne neto plate (u FBiH) za juli, august i septembar ove godine, propisan iznos dijela minimalne mjesečne neto plate od 406 KM, a bit će isplaćen poslovnim subjektima koji su ispunili uvjete iz javnog poziva, po uposlenom.

"Za 3.820 poslovnih subjekata koji su ispunili uvjete iz Javnog poziva isplatit ćemo ukupno 7.297.810,60 KM. Od toga je za juli 2.437.259 KM (za 8.823 radnika), za august 2.647.932 KM (za 9.479 radnika) te za septembar 2.212.091 KM (za 8.120 radnika)", precizirao je ministar. 

Poslovni subjekti imaju pravo prigovora u roku od osam dana od dana objave listi na stranici Ministarstva, dok će nakon pregleda pristiglih prigovora, sredstva biti uplaćena na račune poslovnih subjekata, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Lista poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove

Lista poslovnih subjekata koji ne ispunjavaju uslove

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti