Kineska firma koja je sponzor Manchester Uniteda pokrenula proizvodnju u Derventi

23.12.2021. 08:47 / Izvor: SRNA
Mirisan derventa
OTVORI GALERIJU

Kompanija "Mirisan" nosilac je brenda "Mlily", koji je generalni sponzor engleskog fudbalskog kluba "Manchester United".

Kineska firma "Mirisan" u Derventi namjerava da u narednoj godini, pored postojećih stotinjak, zaposli još 100 radnika, izjavio je direktor Erik Liu nakon što je razgovarao sa gradonačelnikom Miloradom Simić.

Kompanija je pogon u Derventi otvorila ove godine, a proizvodnja je bazirana na proizvode od memorijske pjene koji su našli tržište u SAD. U novembru je ostvarila izvoz od 8,5 miliona maraka.

"Osnovni proizvod su madraci, izrada memorijskih pjena i dušeka. Radnici su dobri, zadovoljni su, međutim treba i njima neka praksa jer im je ovo prvi susret sa takvim poslovima i iz toga razloga imamo naše kolege iz Kine koji su došli da ih obuče", objasnio je Liu.

On je naveo da se za pokretanje proizvodnje u Derventi odlučili nakon što su razmotrili finansijske i druge pokazatelje, te ocijenili da je ona najpristupačniji i najbolji grad za ostvarenje poslovnog plana.

mirisan derventa

Gradonačelnik Milorad Simić, koji se danas sa saradnicma posjetio "Mirisan", rekao je da na području grada posluju 33 strane kompanije, a da je "Mirisan" treća kineska fabrika.

"U dva navrata sam imao zadovoljstvo sastati se sa vlasnikom kompanije koji imaju veliki proizvodnju u Rumi sa 1.300 zaposlenih", rekao je Simić i dodao da i u Derventi ima mjesta za proširenje.

On je istakao da će poslovanje ove kompanije doprinijeti privredi Dervente koja već ostvaruje 300 miliona KM izvoza.

Radnica ove kineske firme Sanela Tutnjević iz Dervente kaže da radi dva mjeseca i da je zadovoljna uslovima rada.

Kompanija "Mirisan"nosilac je brenda "Mlily", koji je generalni sponzor engleskog fudbalskog kluba "Manchester United".

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti