Kasumoviću ukinute mjere zabrane, u petak novo odlučivanje

20.12.2021. 13:27 / Izvor: Akta.ba
fuad kasumović

Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću ukinute su mjere zabrane koje mu je odredio Kantonalni sud u Zenici

Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću ukinute su mjere zabrane koje mu je odredio Kantonalni sud u Zenici, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba njegov advokat Asim Crnalić.

Podsjetimo, Kasumović je bio u pritvoru zbog slučaja 'Zenicatrans', a nakon što ga je pustio iz pritvora, Kantonalni sud u Zenici mu je 10. decembra odredio mjere zabrane.

Sada su te mjere poništene, ali će se odlučivati o novim.

"Za petak je zakazano ročište kada će se ponovo odlučivati o mjerama jer je predmet vraćen na prvostepeno odlučivanje", kazao je za portal Radiosarajevo.ba advokat Fuada Kasumovića Asim Crnalić.

U predmetu 'Zenicatrans' osumnjičenim osobama su 10. decembra izrečene mjere zabrane sastajanja s određenim osobama, odnosno sa ostalim osumnjičenim i svjedocima.

"Određuje se razdaljina od 50 metara ispod koje se osumnjičeni K. F. i D. V. ne smiju približiti ostalim osumnjičenima i svjedocima. Mjere traju od dana donošenja ovog rješenja, 10.12.2021. godine, do 10.02.2022. godine. Ovi osumnjičeni sa navedenim svjedocima i osumnjičenima ne mogu boraviti u istoj prostoriji", ističe se u rješenju Kantonalnog suda Zenica te se napominje kako će “ispitati potrebu postojanja ovih mjera svaka dva mjeseca, počev od dana donošenja ovog rješenja", saopćeno je tada iz Kantonalnog suda Zenica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti