Potpisan sporazum o saradnji i mogućnosti fleksibilnih praksi za IBU studente u kompaniji PwC

24.12.2021. 08:34 / Izvor: Akta.ba
IBU pwc UGOVOR

Sporazum se zasniva na zajedničkom djelovanju u mnogim poljima, ali prije svega na mogućnosti da studenti Internacionalnog Burch univerziteta obavljaju praksu u ovoj globalnoj kompaniji.

Predstavnici kompanije PwC (PricewaterhouseCoopers) koja posluje u više od 156 zemalja svijeta, kao jedna od vodećih kompanija za pružanje profesionalnih usluga u oblasti revizije i računovodstvenog savjetovanja, posjetili su Internacionalni Burch univerzitet kako bi potpisali sporazum o budućoj saradnji.

Sporazum se zasniva na zajedničkom djelovanju u mnogim poljima, ali prije svega na mogućnosti da studenti Internacionalnog Burch univerziteta obavljaju praksu u ovoj globalnoj kompaniji. Internacionalni Burch univerzitet nastoji kroz ovakve saradnje studentima pružiti kvalitetne prilike za praktično usavršavanje znanja kako bi po završetku studija bili spremni za izazove tržišta rada.

"Smatram da je ova praksa velika prilika za mene i sve studente da se profesionalno izgradimo i učinimo prvi korak ka našoj karijeri. Od prakse u kompaniji PwC očekujem sticanje vještina u finansijskom poslovanju, ostvarivanje novih kontakata te bolje shvatanje tržišta rada na koje ćemo izaći nakon završetka studija", poručila je jedna od studentica druge godine Odsjeka za menadžment Internacionalnog Burch univerziteta.

studenti burch

 

Programi fleksibilnih praksi kompanije PwC omogućavaju studentima da steknu jedinstveno prvo radno iskustvo i upoznaju se sa dinamikom rada u multinacionalnoj kompaniji. Studenti prvo prolaze kroz obuku kako bi stekli osnovna znanja i vještine za rad u reviziji, a zatim biraju na koji projekt žele da se priključe u skladu sa svojim raspoloživim vremenom i potrebama projekta. Kroz obuku studenti uče o kulturi i kodeksu ponašanja na radnom mjestu, osnovama revizije i upravljanju rizicima, analizi i zaštiti podataka, te kako da koriste određena softverska rješenja. Na kraju finansijske godine, (30.06.) studenti koji su zbirno više od četiri sedmice proveli na praksi dobiju potvrdu o završenoj obuci te priliku za dalji angažman, odnosno zaposlenje u kompanijama PwC.

"Studentima će najviše značiti mogućnost da još u toku studija mogu obavljati praksu u ovako značajnim kompanijama, sticati praktična znanja, ali i dobiti priliku za potencijalno zaposlenje. Već u toku studija se pripremaju za poslovne izazove i uče šta su ozbiljni poslovni procesi što je preduvjet za njihov budući uspjeh na tržištu rada", rekao je prof.dr. Mersid Poturak, rektor Internacionalnog Burch univerziteta.

 

 

Sporazum o strateškom partnerstvu između kompanije PwC i Internacionalnog Burch univerziteta potpisali su rektor Univerziteta prof.dr. Mersid Poturak i Mubera Brković, direktorica PwC Tax & Advisory d.o.o. Sarajevo te Mirza Bihorac, direktor PwC d.o.o. Sarajevo. Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i studenti sa Fakulteta za ekonomiju i društvene nauke IBU.

burch pwc

Nakon upriličenog potpisivanja sporazuma, predstavnici kompanije PwC održali su prezentaciju kompanije i fleksibilnih praksi koje nude studentima Odsjeka za menadžment i Odsjeka za bankarstvo i finansije Internacionalnog Burch univerziteta. Praksa je namijenjena studentima svih godina studija, master i postdiplomcima. Važno je da studenti imaju motivaciju i želju za sticanjem novih znanja na polju revizije i računovodstvenog savjetovanja.

"Ovaj vid saradnje zaista doživljavamo na obostrano zadovoljstvo. Mi studentima možemo pružiti mogućnost ličnog usavršavanja, sticanja praktičnih znanja, znači ono što kroz formalno obrazovanje uče u teoriji imaju priliku da primijene u radu sa klijentima. S druge strane ovakav vid saradnje nama pruža dobru mogućnost da oblikujemo te naše buduće mlade zaposlenike i uvijek ističemo da su naši ljudi naš najveći kapital, najveće bogatstvo i mi zaista ulažemo u razvoj naših uposlenika", poručila je Mubera Brković, direktorica PwC Tax & Advisory d.o.o. Sarajevo.

mubera brkovic

Sa mrežom kancelarija u 156 zemalja širom svijeta i više od 295.000 stručnjaka, PwC je jedna od vodećih kompanija za pružanje profesionalnih usluga u oblasti revizije i računovodstvenog savjetovanja, poslovnog, poreskog i pravnog savjetovanja. U BiH imaju 55 uposlenika u dvije kompanije, PwC Tax & Advisory d.o.o. Sarajevo i PwC d.o.o. Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti