Izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd kroz Brčko i dalje na čekanju, problem u izboru trase

28.12.2021. 12:03 / Izvor: BHRT
sastanak autoput

Konačna odluka o izboru trase autoputa Beograd-Sarajevo kroz Brčko pripada distriktu i tu je trenutno problem.

Konačna odluka o izboru trase autoputa Beograd-Sarajevo kroz Brčko pripada distriktu i tu je trenutno problem jer se vlasti nisu mogle dogovoriti oko predloženih trasa, kazao je ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović.

Gradonačelnik Brčkog Esad Kadrić u narednim danima treba da organizuje sastanak da se imenuju nosioci ispred entiteta i definiše datum kada će se sastati i razmotriti varijante za dionicu auto-puta Sarajevo-Beograd koji prolazi kroz Brčko, zaključak je sastanka.

Bilo je različitih mišljenja na ovom današnjem sastanku, kazao je ministar, i od gradonačelnika Brčkog je predloženo da se uradi revizija predloženih trasa, u koju bi se uključili eksperti iz Autoputeva Republike Srpske i Autocesta Federacije BiH.

Podsjetimo, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se sa više domaćih zvaničnika i međunarodnih predstavnika, sa kojim je razgovarao o nastavku i ubrzavanju realizacije projekta izgradnje autoceste Sarajevo – Beograd.

Mitrović se sastao sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem, direktorom Autocesta FBiH Elmedinom Voloderom, direktorom Autoputeva RS Dušanom Topićem, gradonačelnikom Brčko distrikta Esadom Kadrićem, predsjednikom Skupštine Brčko distrikta Sinišom Milićem, prvim zamjenikom visokog predstavnika i supervizorom za Brčko distrikt Michaelom Scanlanom i šefom Ureda koordinatora u Vijeću ministara BiH Miroslavom Gavrićem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti