Potpisano 50 ugovora za podršku razvoja privrede, zaštite okoliša i razvojnih projekata u Jajcu

31.12.2021. 09:47 / Izvor: Akta.ba
Jajce

Korisnici sredstava imaju obavezu da iste koriste namjenski, a nakon implementacije finansijskih sredstava podnesu nadležnom Ministarstvu konačni izvještaj o implementaciji i rezultatima ostvarivanja projekta.

Ministar privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić potpisao je danas u Jajcu Ugovore o implementaciji odobrenih sredstava sa korisnicima  koji su ostvarili pravo po nekoliko Javnih poziva kantonalnog Ministarstva privrede za poticaj privredi, zaštitu okoliša, te razvojnih projekata.

Predstavnici privrednih društava, privatnih preduzeća, poduzetnici, obrtnici i predstavnici mjesnih zajednica s područja Jajca, njih ukupno 50, potpisali su ugovore  koji imaju za cilj poticaj razvoja privrede i pomoći projektima zaštite i unaprjeđenja okoliša na području mjesnih zajednica gdje se vrše istraživanja i/ili eksploatacija, te razvojne i druge projekte koji ublažuju posljedice izazvane istraživanjem i/ili eksploatacijom mineralnih sirovina.

"Danas smo u Jajcu, kako bi olakšali korisnicima i ubrzali proceduru, potpisali ugovore po nekoliko javnih poziva Ministarstva privrede SBK/KSB. Sredstva odobrena po ovim ugovorima su značajna. Čestitam korisnicima, sa željom i pozivom da naredne godine obezbijedimo i više sredstava za podršku razvoja naše privrede. Želim istaći da smo ove godine utvrdili značajno objektivnije kriterije kod dodjele transfera sredstava i značajno iskoračili sa visinom odobrenih sredstava, što planiramo i u Budžetu za 2022. godinu", istakao je ministar Hrnjić.

Korisnici sredstava imaju obavezu da iste koriste namjenski, a nakon implementacije finansijskih sredstava podnesu nadležnom Ministarstvu konačni izvještaj o implementaciji i rezultatima ostvarivanja projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti