Džindić: Snabdijevanje gasom se rješava na odgovoran način, a ne press konferencijom

08.01.2022. 09:36 / Izvor: Fena
Džindić

Predstavnici Vlade KS pozvali su ranije Vladu FBiH da ih do utorka naredne sedmice obavijeste na koji način planiraju učestvovati u subvenciji cijene plina.

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Džindić pozvao je ministra za komunalne poslove i infrastrukturu Kantona Sarajevo Envera Hadžiahmetovića na radni sastanak u Vladu Federacije BiH u ponedjeljak, 10. januara, kako bi zajednički riješili problematiku snabdijevanja gasom.

Kako je naveo u pozivu, cijeni njihove napore da se pronađe rješenje kojim bi se smanjio udar na korisnike zbog povećanja cijena gasa, ali je Kantonalnu vladu obavijestio da se Vlada FBiH još od početka 2021. godine kontinuirano bavi ovim pitanjem te su poduzete brojne akcije kako bi se u potpunosti amortizirao udar povećanja cijena gasa koji se dešavao tokom cijele 2021. godine.

"Također, izražavamo potpunu spremnost za sagledavanje svih eventualnih rezervi kada je u pitanju formiranje cijene gasa do krajnjih potrošača što obuhvata sagledavanje troškova, marži kao i organizacionih i kadrovskih optimuma i kantonalnih preduzeća.", naveo je Džindić u dopisu.

Mišljenja je da je ovo zadatak koji je potrebno interno i odgovorno izvršiti, a ne činiti to putem konferencija za medije te je pozvao ministra Hadžiahmetovića na sastanak u ponedjeljak dođe s odgovarajućim podacima, ali i da se sastanku po potrebi pridruže i njegovi saradnici.

Predstavnici Vlade KS pozvali su ranije Vladu Federacije Bosne i Hercegovine da ih do utorka naredne sedmice obavijeste na koji način planiraju učestvovati u subvenciji cijene plina, budući da je u posljednjih nekoliko mjeseci cijena porasla za 37,8 posto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti