Otvoren biser shop "Biseri i to": Sve veća zainteresovanost mladih za biserni nakit

10.01.2022. 10:54 / Izvor: Akta.ba

Biser shop "Biseri i to" je svečano otvoren u sarajevskom Privrednom gradu Skenderija prije nekoliko dana.

Biser shop "Biseri i to" je svečano otvoren u sarajevskom Privrednom gradu Skenderija prije nekoliko dana. Tim povodom smo razgovarali sa Aminom Avdukić, vlasnicom shopa "Biseri i to” koja nije krila sreću zbog otvaranja prodajnog mjesta. Brend "Biseri i to" je već neko vrijeme prisutan na bh. tržištu, a prodajni kanali su bile uglavnom društvene mreže.

Ljubitelji bisera u ovom shopu mogu pronaći raznovrstan nakit u različitim bojama bisera.

"U biser shopu je dostupan veliki izbor nakita od pravih bisera svih boja, koji su oblikovani u raznovrsne modele nakita, koji je prilagođen svim generacijama", kazala je Amina za Akta.ba.

Klijenti dizajniraju nakit po želji

Ono što je specifično za "Biseri i to" shop jeste da će klijenti moći sami dizajnirati svoj komad nakita, birajući boje, dimenzije, oblike i vrstu kopči, a vlasnica obrta i kreatorka nakita će ih napraviti upravo po njihovim željama. Motiv za otvaranje prodavnice Amini je bila želja da Sarajevu ponudi nešto novo.

"U našoj zemlji nemamo prodavnice u kojima možemo pronaći veće količine bisera i modele bisernog nakita. Motiv za otvaranje ovakve vrste shopa jeste bio da našem gradu ponudim nešto novo, a u isto vrijeme i tradicionalno", pojašnjava vlasnica biser shopa.

Nakit od bisera je bezvremenski nakit

Ljubav prema biserima se javila prilikom putovanja na Bliski istok, a prvu ogrlicu je napravila prije dvije godine.

"Imala sam priliku mnogo da putujem i posjetila sam mnoge shopove poludragog kamenja. Posebnu pažnju mi je privukao biser tj. saznanje u koliko boja i oblika postoji na svijetu.  Ne postoje dva ista bisera i to je zaista očaravajuće. Ta činjenica me fascinirala tolikom da se pojavila želja da tako nešto prenesem i na naše prostore. Prije dvije godine sam prvi put napravila bisernu ogrlicu i objavila na društvenim mrežama. Pozitivne reakcije su bile neizostavne i to mi je dalo vjetar u leđa da nastavim", prisjeća se vlasnica "Bisera i to".

Interes za biserni nakit je kaže velik i to je bio jedan od razloga da proširi poslovanje i otvori biser shop.

"Jedan od ciljeva obrtničke djelatnosti "Biseri i to" jeste da nakit od bisera prikažemo kao bezvremenski nakit koji ne nosi samo starija populacija. U našem nakitu dame mogu pronaći spoj tradicije i modernog", istakla je Amina.

U početku  su biserni nakit "Bisera i to" kupovale samo dame u zrelijim godinama, a danas i mnogo mlađe osobe.

"Posebno zadovoljstvo mi je napraviti komad nakita za najvažnije događaje u životu , a tu bih izdvojila vjenčanja. Kada mlada ima posebnu unikatnu želju za nekom ogrlicom, a mi joj tu želju ispunimo onda sreći nema kraja", zaključila je kreatorka nakita.

Svi ljubitelji bisera mogu posjetiti biser shop "Biseri i to" radnim danima od 10 do 16h.

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti