Intenzivirati saradnju u oblasti turizma i raditi na povezivanju hercegovačkih i turskih privrednika

22.01.2022. 11:34 / Izvor: Akta.ba
Sastanak

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i direktor kompanije "Doa Konsalting" Mahmut Guven posjetili su jučer Područnu privrednu komoru Trebinje.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i direktor kompanije "Doa Konsalting" Mahmut Guven posjetili su jučer Područnu privrednu komoru Trebinje, gdje su s njenim rukovodstvom razgovarali o razvoju turizma i mogućnostima povezivanja hercegovačkih i turskih privrednika.

Košarac je informisao predstavnike kompanije "Doa Konsalting" o turističkim potencijalima Trebinja i hercegovačke regije, te istakao da postoji prostor za unapređenje ovog sektora.

"Kada je u pitanju turizam, poseban fokus stavili smo na mogućnost povezivanja Trebinja i Hercegovine sa regijom Kapadokija, koja je zahvaljujući prepoznatljivim vožnjama balonima, među vodećim turističkim destinacijama u Turskoj. Naš cilj je da unaprijedimo postojeće i razvijamo nove turističke sadržaje na ovom prostoru, kako bismo doprinijeli ukupnoj turističkoj ponudi Trebinja na zadovoljstvo domaćih i stranih turista", istakao je Košarac.

Na sastanku je bilo riječi i o razvoju zdravstvenog turizam, s obzirom na povoljan geografski položaj Trebinja, infrastrukturu, broj sunčanih dana tokom godine te mediteransku klimu u ovom regionu.

"Izgradnja aerodroma u Trebinju svakako predstavlja dodatni motiv za razvoj turizma i povećanje broja turista", naveo je ministar.

Predstavnici kompanije "Doa Konsalting" izrazili su zainteresovanost za privredni potencijal u Trebinju, s naglaskom na investiranje u eksploataciju dekorativnog kamena i mermera.

Košarac i predstavnici ove kompanije sutra će se sastati s gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, te posjetiti Agrarni fond Grada Trebinja, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti