Hifa Oil u sklopu sektora Euro Solar uvrstila proizvode brenda Huawei

24.01.2022. 08:49 / Izvor: Akta.ba
EURO SOLAR

Kompanija SKE Engineering Gmbh i Hifa Oil potpisali ugovor o zastupništvu Huawei proizvoda za fotonaponske elektrane.

Kompanija SKE Engineering Gmbh i Hifa Oil potpisali ugovor o zastupništvu Huawei proizvoda za fotonaponske elektrane.

Hifa Oil je u sklopu sektora Euro Solar uvrstila proizvode ovog brenda a sve u cilju brže i efiksanije dostupnosti opreme za potrebe izgradnje solarnih sistema/elktrana. Huawei  Co,. Ltd je broj 1 proizvođač solarnih invertera u svijetu sa efikasnošću većom od čak 99%.

Nakon višemjesečnih pregovora kompanija SKE Engineering GmbH – austrijski ekskluzivni zastupnik Huawei proizvoda za Jugoistočnu Evropu se odlučila za partnerstvo sa kompanijom Hifa Oil potpisavši ugovor o distribuciji Huawei opreme. 

Brend Euro Solar u sklopu kompanije Hifa Oil nudi cjelokupnu opremu za solarne elektrane, što uključuje prodaju invertera, konstrukcija, solarnih panela, solarne led rasvjete, solarnih kolektora, solarnih kompleta i ostale solarne opreme. Euro Solar funkcioniše na principu sistema ključ u ruke nudeći kompletnu uslugu izgradnje solarnih sistema/elektrana kao i projektovanja izgradnje, testiranja i održavanja istih.

"Smatramo da je prisustvo brenda Huawei na tržištu Juigoistočne Evrope kroz distributivne kanale kompanije Hifa Oil značajan iskorak za obe komapnije koji će zasigurno pokazati vrhunske rezultate u budućnosti", kazao je predstavnik SKE Engineering-a za Jugoistočnu Evropu Saša Nagradić.

Hifa Oil d.o.o. Tešanj posluje kao jedan od najznačajnijih distributera naftnih derivata u Bosni i Hercegovini. Tokom višedecenijskog iskustva od 2002. godine i kontinuiranog rasta izgrađeno je partnerstvo i povjerenje sa više od 200 kompanija u ovoj branši. Prateći svjetske trendove u vidu obnovljivih izvora energije, kompanija se odlučila investirati u sektor Euro Solar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti