Ruff Cycles otvara novi pogon u Travniku, povećava proizvodnju i najavljuje nove eBike modele

07.02.2022. 11:59 / Izvor: Akta.ba
Ruff Cycles

Kako bi se obezbijedilo dovoljno prostora za rast, Ruff Cycles SEE u martu otvara novu halu u Travniku.

U tvornici mašina GS-TMT na Docu kod Travnika već nekoliko godina se proizvode Ruffian električni bicikli. Proizvodnja je nastavljena u okviru nove sestrinske firme Ruff Cycles SEE d.o.o. Travnik, osnovane sredinom prošle godine, koja se bavi proizvodnjom luksuznih bicikala i dijelova za bicikla za partnere u Njemačkoj.

"Ovim otvaranjem firme smo samo dali do znanja da želimo dalje razvijati posao u BiH", kazala je za Akta.ba direktorica kompanije GS-TMT Snježana Kopruner.

Muamer Trako, direktor Ruff Cycles SEE u Travniku kaže za naš portal da su prošle godine proizveli 2.600 komada električnih i 1.000 komada koji nisu električni.

Novi pogon u martu

Kako bi se obezbijedilo dovoljno prostora za rast, nova hala u Travniku bit će svečano otvorena u martu. Proširenjem pogona na dodatnih 800 m2 površine kompanija će zadovoljiti svoje potrebe u sljedeće 2 do 3 godine.

"Otvaranjem novog pogona planirana proizvodnja je 5.000 komada električnih i 1.200 komada koji nisu električni", navodi Trako.

Navodi da je Lil Buddy i dalje najprodavaniji model. Ovaj proizvod je cijenom pristupačniji i ne prelazi 2.000 eura, za razliku od Ruffiana koji se prodaje po cijeni od približno 5.500 eura. Lil Buddy je napravljen za mlađu populaciju i može se koristiti za svakodnevne aktivnosti.

lil buddy

Lil Buddy model

Kako bi ostvarili sve zacrtane ciljeve, Ruff Cycles je ojačao svoj menadžment s dva nova rukovodioca. "Želimo da izađemo u susret zahtjevima naše kompanije koja se brzo razvija i postavimo dalje temelje za dugoročan i uspješan razvoj", objašnjava generalni direktor i osnivač Petar Pero Desnica.

Tako je matična kompanija u Njemačkoj Ruff Cycles angažovala Dianu Godoy koji dolazi iz Salvadora i ima iskustvo u brojnim međunarodnim menadžmentima kompanija iz različitih industrija. Sada će svoje znanje implementirati na Ruff Cycles, posebno u oblastima organizacije i optimizacije procesa.

Sa Muamerom Trakom, dugogodišnje poznanstvo jača menadžerski tim u Regensburgu. Trako je prethodno bio tehnički direktor sestrinske kompanije GS-TMT AG sa preko 400 zaposlenih i bio je odgovoran za proizvodnju za poznate kupce kao što su Liebherr i Siemens. 

U budućnosti će se fokusirati na zajednički tehnički razvoj Ruff Cycles GmbH i podružnice Ruff Cycles SEE d.o.o. u Travniku.

ruff management

(Foto: Muamer Trako, Diana Godoy, CEO Petar „Pero“ Desnica (v.r.n.l.); Bild: Ruff Cycles)

 

Uskoro novi modeli 

Cilj kompanije je proširiti korporativnu strukturu Ruff Cycles-a kako bi unaprijedili mogućnosti na proizvodnji okvira najnovijom CNC tehnologijom i tehnologijom farbanja nanosom praha učinili još efikasnijim.

"Ponosni smo što smo uspjeli zaposliti dva vrhunska direktora Dianu i Muamera. Zahvaljujući njima, u mogućnosti smo još efikasnije sarađivati ​​između Regensburga i Travnika i unaprijediti naš kurs rasta uz optimizirane procese. Na ovaj način osiguravamo da se Ruff Cycles etablira kao održiv i budućnost orijentiran lifestyle brend na tržištu", kaže Desnica.

Trako dodaje da trenutno rade ne nekoliko novih modela luksuznih Ruff Cycles električnih bicikala.

Isporuka najnovijeg eBike modela iz Ruff Cycles-a, BIGGIE, počinje u narednim sedmicama. Ovo su željno iščekivali kupci i obožavatelji brenda od senzacionalnog lansiranja 2021. godine.

BIGGIE će biti dostupan u krem, srebrnoj i crnoj boji, a cijene će vjerovatno početi od 3.399 eura. Kupovina ovog modela će biti moguća direktno putem www.ruff-cycles.com ili putem specijaliziranih distributera. I ovaj model karakterišu osobine kao što su debele gume, dugo sjedište i BMX upravljač. Model će biti dostupan sa točkovima 26 inča širine 3 inča.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti