Pala Vlada TK: Premijer Kadrija Hodžić podnio ostavku

14.02.2022. 12:56 / Izvor: Fena
Vlada TK

Tokom hitne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj su predsjednik Slađan Ilić i dopredsjednica Vedrana Petrović podnijeli ostavke, nova skupštinska većina pristupila je izboru rukovodstva Skupštine Tuzlanskog kantona.

Skupština Tuzlanskog kantona dobila je novo rukovodstvo, nakon što su smijenjeni predsjednik Slađan Ilić i jedna od dosadašnjih zamjenica Vedrana Petrović (SDP).

Novi kandidati za rukovodoće pozicije iz reda srpskog odnosno hrvatskog naroda su Žarko Vujović i Boris Krešić, dok će Lejla Vuković iz reda Bošnjaka ostati na poziciji jedne od zamjenica. Vujović je imenovan za novog predsjednika Skupštine TK, dok je na poziciji zamjenika Boris Krešić.

Nakon toga je dosadšnji premijer TK Kadrija Hodžić podnio ostavku.

Nakon usvajanja dnevnog reda, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Slađan Ilić i dopredsjednica Vedrana Petrović, čija je smjena bila predložena, između ostalog, dnevnim redom, podnijeli su neopozive ostavke.

Dosadašnju većinu u Tuzlanskom kantonu činile su stranke SDP, PDA, Naša stranka, SBB i nezavisni zastupnik Smajo Mandžić. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti