Euro - Roal i Euro - Metali otvorili vlastiti lager sirovina u Crnoj Gori

24.02.2022. 11:58 / Izvor: Akta.ba
euro roal

Euro - Roal d.o.o. Doboj Jug i Euro - Metali d.o.o. Doboj Jug Bosna i Hercegovina od 1. marta 2022. godine zajednički nastupaju na tržištu Crne Gore.

Kompanije Euro - Roal d.o.o.  i Euro - Metali d.o.o. u vlasništvu kompanije Euro - Roal d.o.o. Doboj Jug i Euro - Metali d.o.o. Doboj Jug Bosna i Hercegovina od 1. marta 2022. godine zajednički nastupaju na tržištu Crne Gore. 

Ulazak na tržište Crne Gore sa vlastitim lagerom je novi iskorak u poslovanju, a u skladu sa vizijom regionalnog širenja. Zajedno, ove dvije kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine posluju u okviru savremenog "Steel Centra" u Doboj Jugu sa halama na površini od 16.000 m² i vrlo raznolikom i kvalitetnom ponudom, kao i mogućnošću obrade metala i drugih materijala na tehnološki najsavremenijim strojevima. Cilj je koncept koji se pokazao uspješan sa kompanijama Euro - Roal i Euro – Metali u BiH proširiti i na ostale zemlje regije Hrvatske i Crne Gore. 

Otvaranje još jednog "Steel Centra" na području Crne Gore sa ukupnom kvadratnom površinom od 2.200 m2 sa sobom donosi i priliku za zaposlenje nove radne snage, ali i širenje i razvoj ove dvije kompanije na novom tržištu.

Sa zvaničnim otvaranjem, u prvoj fazi je zaposleno 6 radnika, a povećanje broja zaposlenih u budućnosti se očekuje kroz povećanje obima posla, navodi se u saopćenju kompanije.

Kompanija Euro - Roal d.o.o. Doboj Jug je na tržištu Bosne i Hercegovine i Hrvatske prepoznatljiva kao jedan od vodećih distributera arhitektonskih građevinskih sistema kao i obojenih profila za industrijsku namjenu.

euro roal

Euro - Roal je svoje poslovanje diverzificirao u dva pravca. Prvi pravac obuhvaća prodaju "Industrijskog asortimana", dok drugi pravac obuhvata prodaju "Arhitektonskog – Građevinskog asortimana". Sa ukupno četiri odjela u kompaniji koja djeluju kao zasebne cjeline u mogućnosti smo sa širokim industrijskim i arhitektonskim – građevinskim asortimanom, te brzim logističkim rješenjima ponuditi kupcima u optimalnom vremenu najkvalitetnije materijale. 

Društvo djeluje na još dva prodajna mjesta sa podružnicama u Hadžićima - Sarajevo kao i sa podružnicom u Cazinu, početkom 2020. godine otvorena je firma u Hrvatskoj sa vlastitim lagerima na adresi Lučko Stupničke Šipkovine – Euro - Roal d.o.o. Zagreb.

Kada je riječ o Euro – Metalima, kompanija u svom asortimanu posjeduju sve vrste konstrukcijskihčelika (cijevi, limovi, puni čelik, nosači, profili, specijalni čelik, itd.), a svoju pažnju u posljednje dvije godine usmjerili su na pružanje usluga sječenja na CNC laserima, plazmi i pilama. 

Euro – Metali i Euro – Roal su kompanije kćerke Hifa – Oil d.o.o. Tešanj BiH, a svoje poslovanje u Crnoj Gori će obavljati preko kompanije Hifa – Oil CG kroz odvojeni sektor Metala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti