Nastavlja se suradnja Brčkog i Istočnog Sarajeva na više područja

02.03.2022. 08:02 / Izvor: Akta.ba
brčko

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić razgovarao je s gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem, rektorom Univerziteta Istočno Sarajevo Milanom Kulićem.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić razgovarao je s gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem, rektorom Univerziteta Istočno Sarajevo Milanom Kulićem o suradnji dva grada i unaprijeđivanju rada Ekonomskog fakulteta u Brčkom.

Milić je rekao da je na sastanku dogovoreno da se u narednih trideset dana naprave nacrti odgovarajućih studijskih smjerova koji će se, u skladu sa zakonskom procedurom, ponuditi na usvajanje kako bi se već od naredne godine studentima mogli da ponude novi studijski programi.

"Ono što je za nas značajno je da imamo podršku grada Istočnog Sarajeva, gdje je matično sjedište Univerziteta, i ja se nadam da je ovo početak jedne uspješne priče kada je u pitanju unaprijeđivanje javnog visokog obrazovanja na prostoru distrikta Brčko koje je ključno za razvoj i napredak svake zajednice pa tako i distrikta Brčko", rekao je Milić.

On je dodao da je ovo početak šire suradnje između Brčkog i Istočnog Sarajeva i u drugim područjima.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić rekao je da još nisu definirani smjerovi koji bi se izvodili na Ekonomskom fakultetu u Brčkom, koji pripada Univerzitetu Istočno Sarajevo te da je to obveza Nastavno-znanstvenog vijeća Ekonomskog fakulteta, koju moraju da ispune u zato predviđenom roku i da će imati podršku Senata.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istaknuo je da je grad, na čijem je čelu, podržao aktivnosti predsjednika Skupštine Distrikta Siniše Milića i rukovodstva Ekonomskog fakulteta u Brčkom da unaprijede program rada i povećaju broj studenata te da će suradnja između dva grada biti nastavljena i poboljšana u korist njihovih građana, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti