U Srednjem otvoren ured za izdavanje ličnih dokumenata

03.03.2022. 09:56 / Izvor: Akta.ba
Srednje

Novi ured za izdavanje ličnih dokumenata otvorena je danas u naselju Srednje kod Ilijaša.

Novi ured za izdavanje ličnih dokumenata otvorena je danas u naselju Srednje kod Ilijaša.

Na ovaj način građanima ovog područja znatno je olakšana procedura za dobijanje dokumenata zbog kojih su do sada morali ići do Ilijaša, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Ovo je posebno značajno s obzirom da kompletna procedura podrazumijeva podnošenje zahtjeva za izdavanje lične karte i vozačke dozvole i njihovo preuzimanje, produženje registracije motornih vozila, izdavanje potvrda i uvjerenja iz evidencija koje vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kao i druge usluge iz nadležnosti ovog resornog ministarstva.

Otvorenju su prisustvovali predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica sa saradnicima, te predstavnici MZ Srednje.

"Stvorili smo uslove za funkcionisanje Policijskog odjeljenja Srednje. Građani s ovog područja će na brži i jednostavniji način dolaziti do dokumenata zbog kojih su ranije morali ići do Ilijaša", naveo je ministar Katica.

Predsjedavajući Okerić je naveo da ovaj dio općine Ilijaš - MZ Srednje ima jako važnu ulogu jer graniči sa ZDK-a, kao i da se faktički nalazi i na spoju s entitetom RS.

"To je samo jedan od razloga zbog kojeg je neophodno kapacitirati ovo odjeljenje i administrativno i operativno. Komisija za sigurnost je insistirala da se u Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji u Upravi policije KS kapacitira ova ispostava, kako bi ovdašnji stanovnici mogli na lakši način rješavati svoje svakodnevne administrativne potrebe", rekao je Okerić.

Predsjednik MZ Srednje Adis Karavdić je istakao da je ovaj projekt veoma bitan za građane ove mjesne zajednice, ali i susjednih jer će upravo oni biti korisnici usluga ove ispostave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti