IBU pokrenuo prvi univerzitetski podcast u BiH: Spoj obrazovanja i društveno aktuelnih tema

03.03.2022. 15:32 / Izvor: Akta.ba
podcast

Osim društveno relevantnih tema koje će se obrađivati uz stručne goste, "IBU podcast" donosit će i studentske priče.

Podcast kao medijska forma u posljednjih godinu dana doživljava ekspaniziju u našoj zemlji i svojom ležernom i opuštenom komunikacijom osvaja sve veći broj publike koja traži nov način dolaska do korisnih informacija i saznanja. Prateći trendove na tržištu i želeći ponuditi kanal koji će biti spoj visokoškolskog obrazovanja i aktuelnih društvenih fenomena, Internacionalni Burch univerzitet odlučio je pokrenuti vlastiti podcast.

"IBU Podcast" ima namjeru da bude poveznica između edukacije i aktuelnih društvenih pitanja i problema. Ovaj podcast će unutar kanala imati dvije linije: službeni podcast Internacionalnog Burch univerziteta koji će se upravo baviti najvažnijim pitanjima i temama uz stručne goste, kao i studentski podcast koji će voditi i razvijati studenti prema svojim željama i afinitetima.

"Internacionalni Burch univerzitet je u nabavku potrebne opreme i opremanje samog podcast studija uložio značajna finansijska sredstva. Nabavljena oprema i kompletan podcast studio u svakom trenutku stoje na raspolaganju kako studentima koji će unutar kanala voditi svoj podcast, tako i studentima Odsjeka za digitalne komunikacije i odnose s javnošću kojima će služiti kao sredstvo za usavršavanje znanja i sticanje iskustva", istaknuo je prof.dr. Mersid Poturak, rektor Internacionalnog Burch univerziteta.

Osim društveno relevantnih tema koje će se obrađivati uz stručne goste, "IBU podcast" donosit će i studentske priče, promovišući uspješne studente čiji primjer može pružiti motivaciju i inspiraciju za nove generacije. Prva u nizu studentskih priča je priča Kenana Krakovića koji je od potpunog odustajanja od ideje i želje za studiranjem stigao čak do Harvarda.

"IBU Podcast" već je dostupan i možete ga pratiti putem web stranice Internacionalnog Burch univerziteta, oficijelnog YouTube kanala kao i na platformama Spotify i Apple Podcasts.


 


 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti