Vlada KS dala saglasnost za ugovor o koncesiji PD Butmir

04.03.2022. 10:52 / Izvor: Akta.ba
PD Butmir

Vlada KS dala je saglasnost Ministarstvu privrede KS za zaključivanje ugovora o koncesiji za korištenje podzemne pitke vode iz bunara B-1, na farmi KJP "Poljoprivredno dobro Butmir" d.o.o. Sarajevo-Ilidža.

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Ministarstvu privrede KS za zaključivanje ugovora o koncesiji za korištenje podzemne pitke vode iz bunara B-1, na farmi KJP "Poljoprivredno dobro Butmir" d.o.o. Sarajevo-Ilidža.

Dato je ovlaštenje resornom ministru Adnanu Deliću da, u ime Vlade Kantona Sarajevo kao koncesora, potpiše ugovor o koncesiji s privrednim društvom KJP "Poljoprivredno dobro Butmir" d.o.o. Sarajevo-Ilidža.

Ministar Delić je najavio da će ugovor biti zaključen početkom sljedeće sedmice.

"Zaključivanjem ovog ugovora Ministarstvo privrede je napravilo još jedan korak u uvođenju korisnika javnih prirodnih dobara u okvire zakona. Ono što želim poručiti je da niko neće imati privilegiju korištenja prirodnih resursa izvan okvira zakona. Mi kontinuirano provodimo aktivnosti na uvođenju svih korisnika prirodnih resursa u Kantonu Sarajevo u zakonske okvire, a samim tim i smanjenju potraživanja i povećanju prihoda Kantona po osnovu korištenja spomenutih resursa", naveo je ministar Delić.

Naglasio je i da je rješavanje pitanja koncesija jedno od primarnih opredjeljenja Ministarstva privrede.

Shodno ovom ugovoru, podzemna pitka voda bit će korištena u skladu s namjenom. To će znatno unaprijediti poslovni proces ovog privrednog društva, a i direktno doprinijeti razvoju poljoprivredne proizvodnje i prehrambrene industrije, uključujući i aspekte sigurnosti snabdijevanja mlijekom u ovoj industriji, obrazloženo je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti