TV UNA

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Njemački investitori napustili TV Una

Foundcenter Investment GmbH iz Berlina, dosadašnji većinski vlasnik firme Una World Network, potpuno se povukao iz projekta čiji je cilj bio stvaranje regionalne TV stanice Una.

04.03.2022. 12:54 / Izvor: Akta.ba

Foundcenter Investment GmbH iz Berlina, dosadašnji većinski vlasnik firme Una World Network, potpuno se povukao iz projekta čiji je cilj bio stvaranje regionalne TV stanice Una. Kao jedini vlasnik ostala je firma Infinity Media Banja Luka koja se povezuje sa porodicom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Kako piše Capital, promjene u vlasničkoj strukturi registrovane su Rješenjem Okružnog privrednog suda Banja Luka od 24. februara ove godine, od kada je jedini vlasnik Une firma Infinity Media, koja pripada Infinity International Group.

Podsjećamo, uspostavljanje regionalne televizije "Una" spektakularno je najavljeno na Weekend Media festivalu u Rovinju prošle godine. Emitovanje programa započeli su krajem godine, ali ono što je do sada spektakularno najavljivano gledaoci nisu imali priliku vidjeti.

Za potrebe pokretanja televizije u Banjaluci je osnovano nekoliko preduzeća, između ostalog i "Una World Network" čiji su osnivači bili "Infinity Media" Banja Luka sa udjelom od 20 odsto i "Foundcenter Investment GmbH" Berlin sa 80 odsto učešća.

Registrovani su za "proizvodnju filmova, video filmova i televizijskog programa". Zastupnik je bio Dejan Jocić kao predsjednik Upravnog odbora. Da je Jocić idejni začetnik tog projekta, a da je pokretač "Foundcenter Investment GmbH" saopšteno je i zvanično početkom septembra prošle godine.

Međutim, u Registru poslovnih subjekata RS sada je vidljivo da od njemačkih investitora i Jocića više nema traga u „Uni“, čiji je vlasnik sada „Infinity Media“, a novi zastupnik Srđan Praštalo.

INFINITY SEMA

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti