Paviljon Bosne i Hercegovine na EXPO-u posjetilo više od 110.000 osoba

06.03.2022. 11:00 / Izvor: Akta.ba

Od njegovog otvaranja sredinom decembra pa do danas, paviljon Bosne i Hercegovine na svjetskoj izloži Expo u Dubaiju posjetilo je više od 110.000 osoba.

Od njegovog otvaranja sredinom decembra pa do danas, paviljon Bosne i Hercegovine na svjetskoj izloži Expo u Dubaiju posjetilo je više od 110.000 osoba, koje su se na ovaj način upoznale sa ljepotama, znamenitostima i privrednim potencijalima naše zemlje.

Samo u toku februara posjetilo ga je više od 43.000 osoba, odnosno u prosjeku 1.566 osoba dnevno.

Na našem paviljonu predstavljeni su svi naši spektakularni krajolici i prirodne ljepote, jedinstvene rukotvorine i originalni predmeti iz Zemaljskog muzeja BiH.

Također, paviljon služi i kao poslovni centar u kojem se predstavljaju brojne bosanskohercegovačke kompanije iz različitih grana privrede, a koji u Dubai dolaze s ciljem da što bolje predstave svoju industriju, da uspostave kontakte i eventualno započnu poslovnu saradnju sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Do sada se na Expo-u predstavilo 56 privrednih subjekata iz cijele Bosne i Hercegovine, a do kraja izložbe planirano je da svoje potencijale predstavi ukupno njih 78.

Također, priliku za predstavljanje imaju i turističke zajednice, kao i studentski projekti.

Privrednici iz Bosne i Hercegovine su jedinstveni u stavu da je upravo uspostavljanje poslovnih kontakta i eventualno iniciranje poslovne saradnje najveća vrijednost pružene prilike da sudjeluju na Expo 2020.

O značaju predstavljanja na Expo-u, kao i o potencijalima Bosne i Hercegovine je u današnjem intervjuu za Dubai TV govorio premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Između ostalog, on je naveo da se BiH na Expo-u predstavlja kao zemlja značajnih investicijskih potencijala, koja posjeduje dugo industrijsko naslijeđe, a prepoznatljiva je i po svojim talentovanim ljudima koji su obučeni, visokoobrazovani i specijalizirani u različitim poljima poslovanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti