Nova prilika za 50 mladih poslovnih žena – počinje novi ciklus Ženske Mentorske Mreže

08.03.2022. 11:11 / Izvor: Akta.ba
ZMM

Nova prilika za 50 mladih poslovnih žena, Addiko Bank Sarajevo i Deloitte doo Sarajevo i ove godine zajednički organizuju ovaj projekat osnaživanja mladih žena, kojem je primarni cilj olakšavanje njihovog karijernog razvoja.

Ženska Mentorska Mreža, projekat mentorstva koji je tokom prošle godine okupio više od 100 poslovnih žena i omogućio razmjenu znanja i iskustava uspješnih menadžerica sa mladim ženama na početku karijere realizovat će se i ove godine. Addiko Bank Sarajevo i Deloitte doo Sarajevo i ove godine zajednički organizuju ovaj projekat osnaživanja mladih žena, kojem je primarni cilj olakšavanje njihovog karijernog razvoja. 

"Ideja sa kojom smo prošle godine dosta skromno krenuli naišla je na izvanredan odziv među poslovnim ženama. Više od 80% mladih poslovnih žena koje su se prošle godine prijavile za učešće u Ženskoj Mentorskoj Mreži uspješno je okončalo četveromjesečni program bogatije za brojna teorijska i praktična znanja i iskustva, ali i poznanstva koja će im olakšati karijerni put. Zadovoljstvo mi je što ćemo nastaviti program i ove godine, omogućavajući mladim ženama na početku svoje karijere širenje vidika i lakši profesionalni razvoj“, istakla je Sanela Pašić,  predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo i jedna od utemeljiteljica Ženske Mentorske Mreže. „Posebno me raduje činjenica da je Ženska Mentorska Mreža postala prepoznatljiv i poželjan mentorski program, iako postoji tek godinu dana".

"Motiv za projekat nam je i dalje nedovoljna ravnopravnost žena u poslovnom svijetu, ali i na javnim funkcijama, posebno na višim pozicijama. Prošle smo godine kroz ŽMM napravili značajan iskorak u promjeni ove činjenice, te nastavljamo istim smjerom i ove godine", naglasila je Sabina Softić, direktorica Deloitte doo i utemeljiteljica ovog renomiranog mentorskog programa.

Organizatori su najavili da će konkurs za prijavu novih članica Ženske Mentorske Mreže biti uskoro objavljen. Kao i prošle godine, učesnice programa će se birati iz kompanija sa kojima organizatori sarađuju, odnosno putem javnog poziva u sredstvima javnog informisanja. Kriteriji za izbor učesnica programa koji će se vrjednovati su: postojeće radno iskustvo, nivo i vrsta edukacije (minimalno fakultetsko obrazovanje), te motivisanost za učenje i karijerni napredak, koju će dokazati u pismu motivacije i/ili kroz druge aktivnosti koje su realizovale tokom dosadašnje karijere. Projekat je namijenjen mladim ženama u Bosni i Hercegovini, bez obzira na njihovu regionalnu i industrijsku pripadnost.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti