Iz Ancone u Kladanj: Italijanski privrednik prepoznao potencijale ovog kraja i osnovao firmu

17.03.2022. 16:08 / Izvor: Akta.ba
kladanj sastanak

Italijanski privrednik koji je boravkom na području općine Kladanj prepoznao turističke kapacitete i resurse koji bi se mogli podići na viši i širi nivo vlasnik je preduzeća u iznosu od 80 %.

Kao rezultat zajedničkih aktivnosti, projekata i saradnje u zadnjih pet godina između Općine Kladanj i italijanske organizacije CISP sa sjedištem u Tuzli od danas je formirano novo preduzeće Globe inside d.o.o. sa sjedištem u Kladnju.

Načelnik općine Kladanj danas je u radnu posjetu primio direktoricu novoosnovanog preduzeća Jasminu Ovčina sa kojom je dogovorena buduća saradnja i mnogobrojne aktivnosti koje su planirane u suradnji Općine i preduzeća.

Preduzeće Globe inside d.o.o Kladanj će u okviru svojih djelatnosti vršiti prodaju turističkih paketa sa područja općine Kladanj i promociju turističkih potencijala u Italiji.

Italijanski privrednik koji je boravkom na području općine Kladanj prepoznao turističke kapacitete i resurse koji bi se mogli podići na viši i širi nivo vlasnik je preduzeća u iznosu od 80 %. Odlučio je da osnuje firmu koja će kao kćerka firme iz Ancone djelovati u Kladnju. 

Trenutno se prikupljaju podaci o svim pružaocima usluga sa područja općine Kladanj koji bi se moglu uključiti i prezentovati kroz turističke pakete koji će biti ponuđeni i plasirani na tržište Italije.

Firma je je počela sa radom 10.03. 2022. godine i kroz Start-up bizniz u preduzeću će biti angažovane dvije mlade ženske osobe i dodatna mentorica.

Pokretanje firme predstavlja pilot projekat koji ima za cilj proširenje firme i na ostale dijelove Balkana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti