Express consulting potpisao ugovor o poslovnoj saradnji sa Buroj International Group

18.03.2022. 08:50 / Izvor: Akta.ba

Kompanija Express consulting potpisala je ugovor o poslovnoj saradnji sa kompanijom Buroj International Group doo.

Kompanija Express d.o.o. consulting potpisala je ugovor o poslovnoj saradnji sa kompanijom Buroj International Group d.o.o.

Direktor firme Express Consulting, Kemal Muratović, boravio je u kraćoj posjeti kompaniji Buroj International Group d.o.o. i sastao se sa vlasnikom i direktorom kompanije, Ismailom Ahmadom.

U srdačnom razgovoru, Ahmad je upoznao Muratovića sa mega projektom "Buroj Ozone" koji će predstavljati  najveći turistički kompleks u jugoistočnoj Evropi. Ovaj grad pored izgradnje luksuznih vila, najmodernijih hotela i restorana, nudi i izvanredne užitke na žičari, paraglajdingu, jahanju, najvećoj plesnoj fontani, ski resortu i mnoge druge sadržaje. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 2,3 milijarde eura.

Važna komponenta koja prati izgradnju "Buroj Ozone" grada je praćenje najviših i najstrožijih evropskih standarda, kada je u pitanju turizam.

Kao izraz podrške turizmu, najperspektivnijoj grani privrede i raspoloživim bogatim, prirodnim potencijalima  u našoj zemlji, na kraju susreta je potpisan Ugovor o poslovnoj saradnju između Kompanija Buroj International Group d.o.o i Express Consulting d.o.o.

Podsjetimo, predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH ( FIPA) su objavili da je projekat "Buroj Ozone" čiji je kamen temeljac postavljen u Općini Trnovo još u 2016. godini, dobio sve  potrebne saglasnosti i dozvole čime su se stekli uslovi za nastavak građenja i dalja ulaganja. Poznato je da se projekt provodi u partnerstvu sa Općinom Trnovo, Vladom Federacije Bosne i Herzegovine kao i sa drugim državnim institucijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti