Plin Sarajevo objavio ponudu za preuzimanje dioničkog društva

22.03.2022. 08:56 / Izvor: Akta.ba
Plin

Messer Hungarogaz Kft. je objavio "Ponudu za preuzimanje dioničkog društva „Plin Sarajevo d.d. Sarajevo“".

Messer Hungarogaz Kft. je objavio "Ponudu za preuzimanje dioničkog društva „Plin Sarajevo d.d. Sarajevo“". Dionički kapital u iznosu 9.069.062,27 KM se sastoji od 543.383 redovnih običnih dionica nominalne vrijednosti 16,69 KM.

Ponudilac u ciljnom društvu posjeduje 522.153 redovnih dionica, odnosno 96,0930% od ukupnog broja dionica ciljnog društva. Ponuda za preuzimanje se odnosi se na preostale redovne dionice, koje nisu u vlasništvu Messer Hungarogaz Kft. i to 21.230 redovne dionice, odnosno 3,907% ukupnog broja dionica ciljnog društva. Ponuđena cijena po jednoj dionici je 10,00 KM odnosno 59,92 % od nominalne vrijednosti dionice.

"Ako su ispunjeni svi uslovi iz ponude, vrijednosni papiri ponuđeni na ponudi biti će kupljeni i plaćeni u roku od 7 dana od dana isteka roka trajanja ponude. ‘Plaćanje će se izvršiti preko Registra vrijednosnih papira FBIH prenosom novčanih sredstava sa posebnog računa Ponudioca, na račune dioničara koji su deponovali dionice. Dionice deponovane u postupku preuzimanja će biti prenesene na Messer Hungarogaz Kft.", navodi se u tenderu.

Ponudilac ima namjeru sticanja svih dionica društva „Plin Sarajevo d.d. Sarajevo", sa ciljem rukovođenja, te namjerom zadržavanja osnovne djelatnosti. Provođenje ponude za preuzimanje dionica ima za cilj upravljanje ciljnim društvom u pravcu njegovog daljeg razvoja i jačanja.

"Preuzimanje neće imati negativnog uticaja na politiku zapošljavanja i ravnopravni status zaposlenika ciljnog društva i društva ponudioca", piše u tenderu.

Rok važenja ponude za preuzimanje je 28 dana, a počinje teći od dana objavljivanja ponude u novinama suglasno načinu objave koji je utvrđen Zakonom.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti