UniCredit podržava Sat za planetu Zemlju, rasvjeta će biti ugašena u 50 zgrada širom Grupe

25.03.2022. 10:56 / Izvor: Akta.ba
Unicredit

U subotu, 26. marta u 20.30 UniCredit će na šezdeset minuta ugasiti svjetla u 50 svojih zgrada u svih 13 zemalja u kojima djeluje, obilježavajući 15. godinu zaredom učešće u Satu za planetu Zemlju.

U subotu, 26. marta u 20.30 UniCredit će na šezdeset minuta ugasiti svjetla u 50 svojih zgrada u svih 13 zemalja u kojima djeluje, obilježavajući 15. godinu zaredom učešće u Satu za planetu Zemlju. Dvije UniCredit banke koje djeluju u Bosni i Hercegovini, UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Bank a.d. Banja Luka pridružit će se akciji gašenjem svjetla na Upravnim zgradama u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci.

U organizaciji Svjetskog fonda za prirodu (WWF), ovaj globalni pokret ujedinjuje ljude da poduzmu akciju u vezi s pitanjima životne sredine i zaštite planetu.

Fiona Melrose, Direktorice Grupne strategije i ESG-a u UniCreditu, rekla je: "Naše godišnje učešće u Satu za planetu Zemlju dio je napora UniCredita da podrži održivost i preduzme mjere protiv klimatskih promjena. Tokom 2021. godine, potpisali smo Net-Zero Banking Alliance i time pokazali našu posvećenost održivijoj budućnosti. Poboljšali smo našu politiku uglja, nafte i plina, jačajući principe koji oblikuju način na koji radimo. Nastavljamo da napredujemo ka našim neto nultim obvezama i ugrađujemo ESG u sva područja poslovanja uz jačanje korporativne kulture u okviru našeg zajedničkog cilja, osnaživanja zajednica za napredak."

UniCredit svoje klijente i zajednice stavlja u središte svih aktivnosti i odluka, uz stalnu posvećenost da uvijek služi njihovim potrebama i bude banka za budućnost Europe. Kako bismo konkretno prikazali kako su vrijednosti ESG-a ugrađene u naše poslovanje i kulturu, naši godišnji i Integrirani izvještaji ove godine uključuju niz priča o našim klijentima i ljudima u različitim zemljama Grupe, koji zajedno rade na osnaživanju zajednica i otključavanju njihovog potencijala. Ovo naglašava snažne ESG ambicije UniCredita i kontinuirani fokus na podršku tranziciji ka održivijem i boljem društvu za sve.

Zaštita prirodnog kapitala isporukom održivih finansijskih rješenja klijentima i smanjenje utjecaja naših direktnih operacija na životnu sredinu također je potpomognuta našom posvećenošću Net-Zero budućnosti.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti