BH Telecom potpisao novi ugovor sa kompanijom Ericsson Nikola Tesla u vrijednosti 3,8 miliona KM

28.03.2022. 07:30 / Izvor: Akta.ba

U poslovnoj zgradi BH Telecoma u Sarajevu jučer je potpisan petogodišnji ugovor između kompanija BH Telecom i Ericsson Nikola Tesla vrijedan 3, 8 miliona KM čime se nastavila dugogodišnja saradnja.

U poslovnoj zgradi BH Telecoma u Sarajevu jučer je potpisan petogodišnji ugovor između kompanija BH Telecom i Ericsson Nikola Tesla vrijedan 3, 8 miliona KM čime se nastavila dugogodišnja saradnja. Ugovor su potpisali Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma, i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Dogovorena je nadogradnja dijela jezgrene mreže BH Telecoma te potrebni servisi implementacije i integracije. Aktivnosti na realizaciji ugovorenog posla kreću odmah, uprkos izazovnim okolnostima u okruženju.

Povodom nastavka saradnje generalni direktor BHTelecoma Sedin Kahriman je izjavio da BH Telecom nastavlja dugogodišnju uspješnu saradnju sa partnerom Ericsson Nikola Tesla kroz projekat izgradnje novog mobilnog softswitcha (MSS).

"Projektom će se osigurati kontinuitet pružanja govornih, SMS, roaming i drugih usluga za korisnike mobilnih usluga BH Telecoma na vrlo visokom nivou, uz pouzdanost i kvalitet, stvaranje preduslova za implementaciju mobilnih servisa nove generacije (VoLTE), te optimizaciju troškova održavanja. Realizacija je predviđena u nekoliko faza u narednih godina što BH Telecomu daje potrebnu stabilnost u mobilnoj mreži, omogućava tranziciju prema mobilnim mrežama najnovije generacije i zadržavanje liderske pozicije na tržištu BiH", pojasnio je. 

Generalna direktorica kompanije Erricson Nikola Tesla Gordana Kovačević je izrazila zadovoljstvo nastavkom saradnje.

"Radujem se potpisu ovog ugovora s našim dugogodišnjim kupcem BH Telecomom. Sigurna sam da će naši stručni timovi kvalitetno i na vrijeme odraditi ovaj zahtjevan posao. Također, s obzirom na planirane aktivnosti na daljnjem razvoju mreže BH Telecoma, očekujemo da će se naša saradnja proširiti i na druge aktivnosti", rekla je Kovačević. 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti