Grčka kompanija sa fabrikom u BiH: Lider u proizvodnji arhitektonskih aluminijskih proizvoda

30.03.2022. 09:40 / Izvor: Akta.ba
Alumil

Kompanija Alumil je grčka kompanija, koja svoju fabriku ima i u Bosni i Hercegovini, a bavi se proizvodnjom arhitektonskih aluminijskih proizvoda.

Kompanija Alumil je grčka kompanija, koja svoju fabriku ima i u Bosni i Hercegovini, a bavi se proizvodnjom arhitektonskih aluminijskih proizvoda.

Za portal Akta.ba je govorio Nenad Lelek, marketing menadžer za kompaniju Alumil u BiH, kazavši kako je ovo multinacionalna kompanija i lider u proizvodnji arhitektonskih aluminijskih proizvoda.

"Kompanija Alumil je grčka kompanija, dakle kompanija sa sjedištem u Grčkoj, to je multinacionalna kompanija i jedan lider kada je riječ o jugoistočnoj Evropi u dizajnu proizvodnje arhitektonskih aluminijskih sistema. To znači da mi proizvodimo fasade, prozore, vrata, klizne prozore, dakle sav taj asortiman koji spada u arhitektonske aluminijske profile koji se mogu koristiti za potrebe kada je riječ o izgradnji i instalaciji novih objekata i renoviranju nekih starih", pojasnio je Lelek.

ALUMIL
Nenad Lelek, menadžer kompanije Alumil u BiH

 
On je rekao da kompanija u Evropi trenutno ima 12 fabrika, a posebno se ponose velikim brojem zaposlenih radnika. 

"Ono sa čime se posebno ponosimo jeste to da čitava kompanija Alumil ima preko 2200 zaposlenih ljudi, prisutni smo na svim kontitentima svijeta, a naša prodajna mreža je veoma razgranata", naglašava marketing menadžer ove kompanije. 

Certificirani sistemi 

Alumil kompanija broji oko 70 različitih sistema, od kojih je velika većina cerifikovana kod najpoznatijih certifikacijskih kuća što znači da garantuju kvalitet i sigurnost sa izborom njihovih proizvoda. 

alumil

"Naše odjeljenje za istraživanje i razvoj u mogućnosti je da stalno istražuje, tako da mi istraživanjem širimo granice i dolazimo do nekih novih proizvoda i novih sistema kojima se širi naš asortiman", rekao je Lelek, dodajući da je njihov slogan da grade savršenstvo svakog dana i da se trude da se tako ponašaju uvijek.

Oni ne samo da proizvode aluminijske profile za arhitektonske sisteme, već se trude da omoguće što bolji i udobniji život svim svojim korisnicima i kupcima. 

"Posebno vodimo računa o životnoj sredini, kao i o aspektima održivog razvoja i naši sistemi su jedan dobar primjer toga", naglasio je Lelek. 

ALUMIL

Rat u Ukrajini i poskupljenje građevinskih materijala odrazila su se i na ovu kompaniju, ali Lelek kaže da njihovi kupci ne trpe posljedice toga.

"Kada riječ je o našoj proizvodnji, našoj produkciji i onome što mi radimo, trenutno nemamo nikakvih problema u smislu da naši kupci ili da naša prodajna mreža trpi. Trudimo se da preduhitrimo ova događanja koja se dešavaju i nadamo se da će se sve uskoro zaustaviti. Trudimo se kao velika kompanija koja ima elemente da predvidi neke stvari da budemo korak ispred ali ponekad neke stvari ne zavise od nas, ali trenutno je sve pod kontrolom", poručio je. 


Učesnici "Sfere 2022"

Alumil je učesnik ovogodišnje "Sfere" u Sarajevu, a Nenad ističe da su redovni učesnik ove konferencije onda kada to tema dopušta, naglašavajući važnost učestvovanja na ovakvim i sličnim konferencijama. 

"To samo po sebi govori da mi imamo velike benefite i volimo da se predstavljamo i da budemo prisutni na ovakvim mjestima, zato što to omogućava ne samo da predstavimo mahom neke od naših novih proizvoda nego i da stupimo u blizak kontakt sa ljudima koji su zainteresovani za naše sisteme i ono što mi radimo, prije svega tu mislim na arhitekte i projektante zato sto su oni ciljna grupa ovakvih konferencija", kazao je. 

ALUMIL


E.S. 





 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti