S federalnog nivoa izdvojeno više od 17 miliona KM za investicije na području BPK-a

01.04.2022. 12:46 / Izvor: Akta.ba
investicije

Na području Bosansko-podrinjskog kantona u okviru Projekta CEB II, planirana je realizacija devet podprojekata.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić razgovarao je danas s premijerkom Bosansko-podrinjskog kantona Aidom Obućom o realizaciji važnih projekata za taj kanton te podršci slabije razvijenim općinama u BPK-u, kao i završetku započetih infrastrukturnih projekata te izgradnji stanova za neprofitno stanovanje.

Na području Bosansko-podrinjskog kantona u okviru Projekta CEB II, planirana je realizacija devet podprojekata u općinama Pale u Federaciji Bosne i Hercegovine, Foča u Federaciji BiH i Grad Goražde, a planirana je i sanacija i izgradnja 218 stambenih jedinica za 564 korisnika u vrijednosti većoj od 17,4 miliona KM.

"U okviru Regionalnog stambenog programa određeni broj korisnika je već useljen, dok će useljenje ostalih korisnika biti po završetku izgradnje objekata. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će nastaviti s podrškom povratničkim zajednicama u tom kantonu", kazao je ministar Ramić.

Bosansko-podrinjskom kantonu pomoć Vlade Federacije BiH je neophodna, ukazala je premijerka podsjećajući da je više od 17 miliona KM izdvojeno za investicije na području BPK-a, a u završnoj fazi je sanacija Javne ustanove "Dom za stara i iznemogla lica" BPK Goražde.

"Neizostavna je podrška Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica kada je u pitanju poboljšanje putne infrastrukture u povratničkim naseljima, kao i individualna podrška povratnicima i udruženjima koja okupljaju povratničku populaciju", istaknula je premijerka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti