Izabrana najbolja vina na mostarskom Sajmu gospodarstva

04.04.2022. 08:07 / Izvor: Akta.ba
najbolja vina

Blatina grand Cru Vinarije Čitluk s 90 bodova pobjednik je u kategoriji "vina sorte blatine" i pripalo joj je veliko zlatno odličje.

Vinogradari i vinari iz BiH te zemalja okruženja, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Mađarske, koja je ove godine i zemlja partner, spremno su se odazvali pozivu Sajma Mostar te je na ocjenjivanje, uzevši u obzir sve objektivne okolnosti, pristigao respektabilan broj od 86 uzoraka vina.

S obzirom na ovu činjenicu, sa sigurnošću možemo još jednom zaključiti kako je ocjenjivanje vina na Sajmu u Mostar i dalje nedvojbeno vrlo značajno i neupitno relevantno mjesto na kojem proizvođači mogu dobiti objektivnu sliku stanja i razine kvaliteta svojih vina - piše prof. dr. sc. Bernard Kozina u osvrtu na ocjenjivanje vina 2022. na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar (5. - 9. aprila), prenosi brotnjo.info.

Šampion Sajma u Mostar 2022. je vino Iločkih podruma - Traminac - izborna berba prosušenih bobica koje je osvojilo veliko zlatno odličje s 93 boda.

Blatina grand Cru Vinarije Čitluk s 90 bodova pobjednik je u kategoriji "vina sorte blatine" i pripalo joj je veliko zlatno odličje.

Vino Teuta Trnjak, također iz čitlučke Vinarije, osvojilo je zlatno odličje u skupini crnih mirnih vina s osvojenih 87,7 bodova. Graševina vrhunska, iz Iločkih podruma, osvojila je zlatno odličje u kategoriji "skupine bijelih mirnih vina" s osvojenih 88 bodova. Pobjednik skupine vina sorte žilavka je vino Hercegovina produkta iz Čitluka - Žilavka Zlatna dolina koje je osvojilo zlatno odličje s 86,5 bodova.

Priznanja će najboljim vinima biti dodijeljena u sklopu Sajma u srijedu, 6. travnja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti