Vlada Brčkog izdvaja 500 tisuća KM za razvoj amaterskog sporta, kulture, turizma i gospodarstva

06.04.2022. 13:39 / Izvor: Akta.ba
Brčko distrikt

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na sjednici u srijedu usvojila je Odluku o odobravanju Programa utroška sredstava donacija Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu za 2022. godinu.

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na sjednici u srijedu usvojila je Odluku o odobravanju Programa utroška sredstava donacija Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu za 2022. godinu.

"Odluka je usvojena u svrhu razvijanja područja amaterskog sporta, kulture, umjetnosti, turizma i gospodarstva", priopćeno je iz Vlade.

Za potrebe navedenog programa izdvojena su sredstva u visini od 557 tisuća maraka, a iz Vlade su naveli kako će korisnicima biti nužno ispunjavanje općih i posebnih kriterija za ocjenu programa, odnosno projekta od javnog interesa i dodjelu sredstava.

Vlada je ujedno odobrila Smjernice za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udrugama i fondacijama Brčko distrikta BiH na prijedlog Odjela za stručne i administrativne poslove.

Smjernicama će se urediti propisivanje nadzora nad radom mjesnih zajednica, kao i način raspodjele imovine nakon gašenja udruga i fondacija.

Na prijedlog Odjela za prostorno planiranje usvojen je prijedlog Zaključka o izmjeni i dopuni Zaključka vezanog za izradu regulacijskog plana za dio stambenog naselja "Brčko Novo" i regulacijskog plana "Ficibajer" kako bi se u isti uvrstila izgradnja multifunkcionalne sportske dvorane.

"Također, dana je suglasnost na izdavanje odobrenja Javnom poduzeću "Ceste Brčko" za izgradnju pristupne ceste i uređenje platoa pored škole u MZ Gornji Vukšić", stoji u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti