SKE ENGINEERING i kompanija Hifa-Oil održali edukaciju za Huawei opremu

07.04.2022. 15:41 / Izvor: Akta.ba
hifa oil edukacija

Hifa – Oil sektor Euro Solar ugostio je partnere programa obuke u svojim prostorijama Showroom-a.

Hifa – Oil sektor Euro Solar ugostio je partnere programa obuke u svojim prostorijama Showroom-a na adresi Safeta Zajke 267, a koju je održala firma SKE ENGINEERING iz Austrije, Huawei VAP partner za centralnu i istočnu Evropu za opremu za solarne elektrane. 

Kompanija Hifa-Oil sektor Euro Solar zajedno sa kompanijom SKE ENGINEERING održala je višesatnu obuku za rad sa Huawei opremom, obzirom da je Huawei VAP partner za centralnu i istočnu Evropu za opremu za solarne elektrane potpisao ugovor i sa kompanijom Hifa-Oil krajem 2021.godine.

Cilj obuke bio je da se partneri obuče za rad sa Huawei opremom, kao i da se podjele iskustva iz prakse iz različitih zemalja i regija. Sama obuka se sastojala iz teorijskog dijela - tehničke i komercijalne prezentacije Huawei rješenja, kao i praktičnog dijela koji se odnosio na modelovanja elektrane, puštanje u rad invertera i monitoringa sistema.

hifa edukacija

Nakon obuke i završenog testa, učesnici treninga su postali certifikovani partneri za rad sa Huawei opremom, kao i za zajednički nastup na svim budućim projektima. 

Podsjećamo, brend Euro Solar u sklopu kompanije Hifa-Oil nudi cjelokupnu opremu za solarne elektrane, što uključuje prodaju invertera, konstrukcija, solarnih panela, solarne led rasvjete, solarnih kolektora, solarnih kompleta i ostale solarne opreme.

Euro Solar funkcioniše na principu sistema ključ u ruke nudeći kompletnu uslugu izgradnje solarnih sistema/elektrana kao i projektovanja izgradnje, testiranja i održavanja istih. Hifa-Oil je u sklopu sektora Euro Solar potpisala ugovor sa kompanijom SKE Engineering GmbH o distribuciji Huawei opreme, a sve u cilju brže i efikasnije dostupnosti opreme za potrebe izgradnje solarnih sistema/elektrana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti