Općina Novo Sarajevo podržala rad deset osnovnih škola sa ukupno 105.000 KM

08.04.2022. 15:22 / Izvor: Akta.ba
Općina Novo Sarajevo podržala rad deset osnovnih škola sa ukupno 105.000 KM

Općina Novo Sarajevo je za poboljšanje uslova i unapređenje rada škola ukupno izdvojila sredstva u iznosu od 105.000,00 KM.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i direktori osam osnovnih škola s područja općine Novo Sarajevo, Centra za obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor" i Osnovne muzičke i baletske škole "Novo Sarajevo" potpisali su Sporazum o finansijskoj podršci osnovnim školama sa područja općine Novo Sarajevo.

Na osnovu iskazanih potreba deset škola, Općina Novo Sarajevo je za poboljšanje uslova i unapređenje rada škola ukupno izdvojila sredstva u iznosu od 105.000,00 KM. Deset osnovnih škola dobit će po 10.000,00 KM, dok je za Edukativni centar u Novoj Kasabi, koji je područna škola OŠ "Malta" ove godine izdvojeno ukupno 5.000,00 KM.

novo sarajevo

U ime svih direktora osnovnih škola Općini Novo Sarajevo, Općinskom vijeću i načelniku zahvalio se direktor OŠ “Velešićki heroji” Kenan Trebinjac. U svom obraćanju, direktor Trebinjac istakao je da se radi o značajnoj donaciji Općine jer će se konačno moći krenuti u rješavanje gorućih problema sa kojima se škole susreću u svakodnevnom radu, budući da godinama od viših nivoa vlasti škole nisu dobijale pomoć posebno za investicijsko održavanje objekata.

Navedena finansijska sredstva bit će namijenjena, između ostalog, za rekonstrukciju, tekuće i investiciono održavanje, sanaciju krovova i podnih obloga, nabavku klupa, opreme i školskog inventara, a sve u okviru iskazanih potreba.

Načelnik Tanović istakao je kako Općina Novo Sarajevo nastavlja sa pružanjem podrške i pomoći kvalitetnijem radu osnovnih škola, a ovo je prvi put da je pomoć ovim obrazovnim ustanovama  dodijeljena na način da se konkretna fiansijska sredstva mogu iskoristiti za stvarne potrebe i goruće probleme škola, poput redovnog održavanja objekata, sanacije krovova i slično, saopćeno je iz press službe Općine Novo Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti