Općina Novo Sarajevo osniva Klub poduzetnica

11.04.2022. 15:01 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i predsjednica Udruženja poslovnih žena BiH Aida Zubčević danas su u zgradi Općine potpisali Sporazum o saradnji u cilju osnivanja Kluba poduzetnica Općine Novo Sarajevo.

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i predsjednica Udruženja poslovnih žena BiH Aida Zubčević danas su u zgradi Općine potpisali Sporazum o saradnji u cilju osnivanja Kluba poduzetnica Općine Novo Sarajevo.

Prema riječima Aide Zubčević, Klub bi predstavljao mjesto okupljanja, učenja, informisanja i proaktivnog učešća žena u razvojnim inicijativama u lokalnoj zajednici, čime će se direktno doprinijeti razvoju poduzetništva na području općine Novo Sarajevo.

"Klub poduzetnica je neformalno tijelo koje je zamišljeno da bude poveznica između poduzetnica i Općine, a osnovni pravci djelovanja će biti usmjereni na organizaciju, edukaciju iz poduzetništva i lokalnog ekonomskog razvoja, stručna predavanja, promociju i afirmaciju žena, dobrih praksi i inicijativa", istakla je Zubčević predsjednica Udruženja.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović izrazio je zadovoljstvo što je Općina Novo Sarajevo jedna od prvih općina u Kantonu Sarajevo, a prva od četiri gradske općine koja će na osnovu ovog Sporazuma uspostaviti Klub poduzetnica na području svoje lokalne zajednice.

"Nakon što nam se Udruženje poslovnih žena BiH obratilo sa idejom uspostave Kluba poduzetnica, odmah smo prepoznali značaj ovog projekta budući da je prioritet rada Kluba usmjeren prema ekonomskom jačanju žena. Klub će, između ostalog, imati zadatak i da Općinu informiše o svim važnijim aktivnostima poduzetnica, te da inicira rješavanje prepreka i izazova za poduzetnice, a mi ćemo na sve raspoložive načine pružiti podršku i zajedničkim snagama raditi na rješavanju eventualnih problema", istakao je načelnik Tanović.

Udruženje poslovnih žena u BiH je nastalo zbog snažne potrebe za ukazivanjem važnosti uloge i doprinosa BiH žena poduzetnica, njihovog umrežavanja i promocije, a potpisivanjem današnjeg Sporazuma o saradnji Općina Novo Sarajevo postala je jedna od deset općina u Bosni i Hercegovini koja će uspostavom Kluba pružiti podršku i stručno savjetovanje svim poduzetnicama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti