Objavljen katalog potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva SBK do 2024. godine

19.04.2022. 09:35 / Izvor: Akta.ba
katalog

Katalog se sastoji od 21 potencijalnog projekta za okvirni trogodišnji period od 2022. do 2024. godine i 10 projekata koji se planiraju realizovati u 2022. godini.

Na osnovu dostavljenih trogodišnjih i godišnjih planova potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva, Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona objavljuje Katalog potencijalnih projekata za period 2022-2024. godine.

"Katalog se sastoji od 21 potencijalnog projekta za okvirni trogodišnji period od 2022. do 2024. godine i 10 projekata koji se planiraju realizovati u 2022. godini i ima za cilj dati pregled potencijalnih projekata i pobuditi interesovanje javnog i privatnog sektora", saopšteno je iz Vlade SBK.

Pozivaju se predstavnici javnih tijela koja su identifokavala potencijalne projekte da se upoznaju sa mogućnostima koje im se nude kroz zakonski i podzakonski okvir javno-privatnog partnerstva i da u što skorije vrijeme započnu realizaciju projekata.

"Također, pozivamo domaće i strane investitore da se upoznaju sa Katalogom potencijalnih JPP projekata, te da nas kontaktiraju za realizaciju projekata i postanu dobri partneri javnih tijela koji su ponudili veoma interesantne projekt. S ciljem efikasnog služenja javnom interesu i građanima našeg kantona, Ministarstvo privrede vam stoji na raspolaganju za stručnu podršku u tom procesu", navedeno je na sajtu Vlade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti