Nihad Požegija se vratio iz Amerike u BiH: Nakon 14 godina rada u Ikei pokrenuo vlastiti biznis

20.04.2022. 11:40 / Izvor: Akta.ba
Magnolia

Nihad Požegija, rođeni Sarajlija, živio je 25 godina u SAD-u, a onda se odlučio vratiti u BiH i pokrenuti vlastiti biznis Magnolia Furniture & Supply.

Nihad Požegija, rođeni Sarajlija, živio je 25 godina u SAD-u, a onda se odlučio vratiti u BiH i pokrenuti vlastiti biznis Magnolia Furniture & Supply. Radio je u raznim kompanijama koje se bave proizvodnjom namještaja, a jedna od njih je i IKEA u kojoj je proveo 14 godina.

"Mogu sa ponosom reći da imam dvije domovine i dva grada koje neizmjerno volim. U BiH sam se vratio sa namjerom da ponudim BH tržištu proizvod vrhunskog kvaliteta po vrlo povoljnim cijenama. Tu prvenstveno mislim na kožu, prirodni materijal koji je dugovječan, kvalitetan, funkcionalan i lagan za održavanje. Nadam se da ću moći iskoristiti svoje iskustvo i znanje stečeno u industriji namještaja, konkretno radeći za IKEU, i obogatiti ponudu potrošačima u BiH", priča nam Nihad.

Ponuda kožnog namještaja u BiH po njemu je vrlo skromna. Tek nekoliko firmi se bavi ovom djelatnošću. 

"Mi nudimo neko srednje rješenje koje može potrošačima uštedjeti novac i istovremeno pružiti vrhunsku udobnost. Ako imate garnituru za sjedenje koju namjeravate da promijenite, možete je presvući u kožu i dobiti potpuno nov komad namještaja uz značajne uštede u novcu", pojašnjava vlasnik Magnolia Furniture & Supply-a

Magnolija

Kožu nabavljaju direktno iz kožare u Italiji

Magnolia Furniture & Supply nudi talijansku kožu koju kupuju direktno iz kožare na sjeveru Italije što im daje mogućnost formiranja cijene bez dodatnih posrednika ili distributera.

"Nudimo i kožnu fotelju sa tabureom, sa pomičnim naslonom od 110 – 140 stpeni, idealnu za osobe koje imaju problema sa leđima zbog svog ergonomičnog dizajna", kazao je Požegija.

Svoje proizvode su nedavno predstavili na Sajmu Sarajevo 4 Walls u Skenderiji.

"Moji utisci sa Sajma su fantastični, predstavio sam svoje proizvode, dobio pregršt komplimenata za kvalitet i dizajn. Osim toga upoznao sam mnogo mladih i hrabrih poduzetnika. Posebno sam impresioniran sa dizajnom i proizvodima firme Mobler 33 sa kojom bih volio da ostvarim blisku poslovnu saradnju", istakao je vlasnik Magnolije.

Nihad

Destinacija i sinonim za kvalitetnu kožu

Biznis je pokrenuo u jeku pandemije, a ni sadašnje nestabilne ekonomske prilike uzrokovane globalnom inflacijom ne idu mu u prilog. No, i dalje je optimističan.

"Ja sam optimista i nadam se da će ova godina biti uspješna za nas", kazao je.

U budućnosti planiraju postati destinacija i sinonim za kvalitetnu kožu te razviti nekoliko novih modela akcentnog namještaja.

"Potencijal za razvoj biznisa u BiH je evidentan i uz mnogo rada i odricanja, kvalitetne proizvode i razumne cijene iskreno se nadam da ćemo biti uspješni", poručio je Nihad.

E.O. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti