Studenti građevinske oblasti na edukaciji u vodećoj kompaniji za proizvodnju fasadnih sistema

25.04.2022. 10:56 / Izvor: Akta.ba
baumit studenti
OTVORI GALERIJU

Baumit je u svojim prostorijama u Sarajevu organizovao edukaciju za studente građevine, arhitekture i unutarnjeg dizajna iz Mostara i Sarajeva.

Baumit, kao internacionalna kompanija fokusirana na razvoj inovativnih rješenja u vidu građevinskih materijala koji pored najviših kvaliteta pridonose i dinamici i lakoći izvođenja radova, veliku važnost pridaje i budućnosti i svim trendovima koji su dijelom iste. 

Iako je automatizacija jedan od najzastupljenijih trendova u građevinarstvu uslijed nedostatka ljudske radne snage a i zbog nastojanja da se troškovi gradnje svedu na najniži mogući nivo, iz Baumita naglašavaju da njima ipak čovjek ostaje centralna figura kao faktor koji zaslužuje najveću pažnju, pogotovo mladi koji su nosioci budućnosti na kojima i industrija i svijet ostaju.

BAUMIT

Upravo su mladi imali priliku vidjeti iz prvih redova kako izgleda jedna od vodećih kompanija građevinske industrije. Naime, dana 21. aprila 2022. godine, Baumit je u svojim prostorijama u Sarajevu organizovao edukaciju za studente građevine, arhitekture i unutarnjeg dizajna iz Mostara i Sarajeva. Nakon teoretskog dijela edukacije na temu fasadnih sistema i zdravih unutrašnjih malterskih sistema, i vrlo zabavnog kviza, studenti su imali priliku posjetiti i Baumitovu proizvodnju, laboratoriju za ispitivanje sirovina i materijala, kao i vidjeti kako izgleda primjena unutrašnjih glet masa i boja kao sistema za aktivno regulisanje nivoa vlažnosti i prirodnu dezinfekciju zraka u zatvorenom.

Iz Bamita izražavaju veliko zadovoljstvo kako je cijeli program edukacije prošao, te da ih posebno raduju pozitivne reakcije samih studenta koji su u više navrata naglasili da ranije nisu imali prilike prisustvovati tako dobro organizovanoj edukaciji, gdje su imali priliku i naučiti dosta kao i prikladno se zabaviti. 

BAUMIT studenti

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti